"AVAZ" NA LICU MJESTA

U Mostaru održana tradicionalna vesela biciklijada Djeda Mrazova

Tokom vožnje mališanima dijelili slatkiše i paketiće

Vesela manifestacija u Mostaru - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+13
Meliha Smajkic

17.12.2023

U Mostaru je danas, u organizaciji Biciklističkog kluba Mostar i u saradnji s Gradskom upravom i Udruženjem za promociju biciklizma "Hercegovina Bike“ održana tradicionalna biciklijada Djeda Mrazova.

Kao i prethodnih 10 godina, vesela biciklijada je organizirana povodom predstojećih božićnih i novogodišnjih praznika, a brojni učesnici su na rutu dugu sedam kilometara kroz cijeli grad krenuli ispred „Kosače“.

Toni Zorić, predsjednik Biciklističkog kluba Mostar kazao je da je ono što ga čini sretnim to što svake godine ovom događaju prisustvuje jako veliki broj najmlađih.

-To i jeste cilj ove manifestacije, da djeci uveličamo ove dane, donesemo blagdansko ozračje. Jer, kao što će sjetiti naši sugrađani, kada smo inicirali ovaj događaj, 2012.godine, nije se osjetio taj blagdanski duh. Tokom bicikliranja darivat ćemo djecu slatkišima, a ove godine smo pripremili i prigodne paketiće - rekao je Zorić.

Također, brojni najmlađi Mostarci su sa svojim biciklima bili dio vesele povorke.

Ovaj događaj je izazvao veliku pažnju građana, koji su, inače, iskoristili lijepo vrijeme i uživali u šetnji sa svojim mališanima, ali i u sadržajima ovogodišnjeg Adventa na Šetalištu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.