TRADICIONALNI DOGAĐAJ

Djeda Mrazovi na biciklima defilirali kroz Mostar

Raduje me da je danas s nama preko stotinu učesnika, kaže Zorić

Piše: M. Sm.

18.12.2022

Djeda Mrazovi u Mostaru - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

U Mostaru je danas, povodom božićnih i novogodišnjih blagdana, u organizaciji Biciklističkog kluba Mostar i u saradnji sa Udruženjem za promociju biciklizma "Hercegovina Bike", održana , tradicionalna, biciklijada Djeda Mrazova/Božičnjaka. Kao i proteklih 10 godina, vesela biciklijada je krenula ispred "Kosače", a potom se nastavila kretati rutom dugačkom sedam kilometara kroz cijeli grad.

Toni Zorić, predsjednik Biciklističkog kluba Mostar nije krio zadovoljstvo činjenicom da se ovogodišnjoj Biciklijadi odazvalo preko stotinu učesnika.

- Kada se sjetimo početka ove manifestacije u kojoj je učestvovalo svega dvadesetak nas, onda je ovo, zaista, uspjeh i jako me veseli što imamo jako veliki broj djece i roditelja koji su došli da nas pozdrave. Drago mi je da Mostar punih 11 godina možemo promovirati na jedan veoma lijep i poseban način, jer uz ovo danas promoviramo i sistem javnih bicikala Grada Mostara koji će biti pušten u promet 1.marta - rekao je Zorić.

Među učesnicima je, tradicionalno, i Alma Galešić-Okić.

-Tu sam već sedmi ili osmi put, više i ne brojim, ali svaki put je sve ljepše i ljepše. Djeca su navikla na nas, izlaze na ulice, a nama je stvarno zadovoljstvo vidjeti osmijeh na njihovom licu kada im dijelimo slatkiše-kazala nam je ona.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.