VEČERAS ĆE BITI ISPITANA

Advokatica Vidović predata u nadležnost Tužilaštva BiH

Lišena je slobode jer postoji osnova sumnje da je počinila krivično djelo sprečavanje dokazivanja

Vasvija Vidović. B. Cerić

M. Aš.

19.12.2023

Advokatica Vasvija Vidović, koja je uhapšena jučer u prostorijama SIPA-e, predata je danas kasno poslijepodne u nadležnost Tužilaštva BiH.

Prema informacijama "Avaza", Vidović bi večeras trebala biti ispitana od postupajuće tužiteljice.

Glavni tužilac Tužilaštva BiH Milanko Kajganić kazao je na današnjoj konferenciji za medije da je advokatica Vasvija Vidović sinoć uhapšena zbog sprečavanja dokazivanja.

- Lišena je slobode jer postoji osnov sumnje da je počinila krivično djelo sprečavanje dokazivanja. Ona je jedan telefon, koji je bio sakriven kod osumnjičenog, pokušala da iznese iz prostorija - kazao je Kajganić.

S druge strane, novinar Slobodan Vasković tvrdi da Debevec svoj telefon dao advokatici Vasviji Vidović u "sobi za prepoznavanje".

 - Očito je bio potpuno van sebe zbog hapšenja, čim nije shvatio da se iz takve sobe ne može vidjeti ništa, ali da se u sobi vidi sve. Na taj način su inspektori SIPA-e i otkrili pokušaj skrivanja dokaznog materijala. Inspektori nisu odmah reagovali, već su Vidovićevoj naložili da, kada je izlazila, ponovo prođe kroz skener i tako došli i do drugog telefona Debevca, koji mu je, očito, vrlo vrlo bitan - napisao je Vasković.

Zanimljivo, Vasković navodi, da je Vidović nakon što su joj pronašli mobitel viknula: "Vidi šta mi đubre uradi".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.