REAKCIJE

Bečarević optužio Uka za zagađen zrak u KS: Nisi reagirao na vrijeme, kakav moraš biti čovjek da djeci Sarajeva to radiš

Ja otišao iz Vlade, a ti dopustio da se iz već usvojenog Plana interventnih mjera izbaci online nastava kao mjera prilikom proglašenja epizode uzbune

Bivši ministar javno se obratio premijeru KS. Avaz

20.12.2023

Almir Bečarević bivši ministar komunalne privrede u Vladi KS javno se obratio premijeru KS Nihadu Uku oko subvencioniranja mladih, ali i zagađenja zraka u Sarajevu.

Nisi htio da čuješ

- Moj Premijeru, odmah da ti na početku stanem na muku, jer vodio sam Ministarstvo u tvojoj Vladi, a tebe su vodili drugi i sada imamo šta imamo. To što imamo, bolje da nemamo, jer nisi htio da čuješ onoga ko ti daje informacije iz Ministarstva, već si slušao one koji ni sebi, a kamoli tebi žele dobro – napisao je Bečarević.

Istakao je kako je Uku za subvencioniranje mladih rekao da će nedostajati novca, ali Uk nije tražio novac već razlog zašto se toliko mladih prijavilo na javni poziv. Tebi rekli, dodaje, okrivi ministra, ali tragovi komunikacije postoje da si bio obavješten.

- Za zagađeni zrak ja pisao otvorena pisma za smanjenje cijene plina, tebi bilo smiješno. Tebi govorili, pusti ba njega, a ja na 35 stepeni Celzija, usred avgusta, tražio manju cijenu gasa i javno najavio šta će biti ove zime (još nije ni počela). Tebi šega bilo, a sada imamo šta imamo. Bit će još gore. Cijena plina na nizozemskoj berzi je 340 američkih dolara /1000 m3, a Kanton Sarajevo plaća dobavljaču 470 američkih dolara.

Ja otišao iz Vlade, a ti dopustio da se iz već usvojenog Plana interventnih mjera izbaci online nastava kao mjera prilikom proglašenja epizode uzbune. Na Vladi usvojili, a ti izbacio iz plana. Kakav moraš biti čovjek da djeci Sarajeva to radiš. Kao dokaz pusti raspravu sa Vlade KS o ovoj tačci dnevnog reda ili originalni Plan dostavljen iz ministarstva.

Ja ti govorio i pisao da pada potrošnja plina u Sarajevu i da ćemo imati ovo što imamo. Ja javno pisao da su kadrovska rješenja u plinu katastrofalna, ti ih nagradio boljim mjestima. Ja ti se žalio na zagađeni zrak i "miris" u mahalama, ti mi napisao "ližite obuču". Ja ti saopćio u aprilu 2023. da neće biti dovoljno novca za 2024. tebi bilo smiješno, a sad želiš da prodaš imovinu KS kako bi povećao prihode – navodi bivši ministar.

Moj Premijeru, dodaje, davno sam ti rekao da ti nisi za tog mjesta, jer te prave poslušnikom, a ne Premijerom.

Domet daleko ispod mjesta premijera

- Dobar si čovjek, i to ti rekoh, ali tvoj domet je daleko ispod mjesta premijera. Na kraju, sada ćemo zajedno svi mi lizati promašaje na koje si bio upozoren, ali nisi reagira na vrijeme, jer premijer reagira, a ne bude poslušnik – napiso je Bečarević.

P.S. Gdje ti je sad ministar sa CIPS prijavom koji dodir sa energetikom ima samo preko prekidača za svjetlo i koji se ušutio, jer ide sa devizom samo da ne puca – dodao je Bečarević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.