ZASTUPNIK U NSRS

Crnadak komentarisao prijetnje Dodika: "Da nije žalosno, bilo bi smiješno"

Niko više ne vjeruje prijetnjama SNSD-a, ni Sarajevo, ni stranci, a posebno u to ne vjeruje narod RS, dodao je

Igor Crnadak. Dejan Rakita / PIXSELL

N. H.

25.12.2023

Igor Crnadak, zastupnik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske, komentirao je izjave predsjednika RS Milorada Dodika. 

Naime, predsjednik RS je kazao da ukoliko Tužilaštvo pokuša reagirati na obilježavanje dana RS, da će zabraniti njihovo djelovanje na tom prostoriju BiH. 

Stvaranje nove krize

- Umjesto stvaranja nove krize i vezanja omče oko vrata RS, bolje bi bilo da SNSD usvoji tehničke izmjene Izbornog zakona i spriječi njegovo nametanje. Što se tiče prijetnji o zabrani djelovanja Tužilaštva BiH na teritoriji RS-a, jedini komentar je hahahaha. Da nije žalosno, bilo bi smiješno.

Niko više ne vjeruje prijetnjama SNSD-a, ni Sarajevo, ni stranci, a posebno u to ne vjeruje narod RS. Nažalost, izolacija rukovodstva RS sve je veća, dok SNSD nastavlja da ponižava naše institucije - poručuje Crnadak.

Prazne najave

Crnadak je dodao da je mnogo primjera takvog ponašanja. 

- Na snazi je zakon kojim se formira Agencija za lijekove RS. Zbog toga je Šeranić na "crnoj listi", ali Agencije nema i neće je biti. Kao ni Vojske RS. MUP RS ima nalog da uhapsi Šmita. "Turista" slika selfije po RS, bez ikakvih problema.

Na snazi je zaključak NSRS-a da nema odlučivanja na BiH nivou dok se ne riješi pitanje Šmitovog imenovanja i Ustavnog suda BiH. SNSD ovo svakodnevno krši (šifra: "zgrada za kuma").

SNSD je davno najavio da će izvesti policiju RS na međuentitetsku granicu. Ali, tamo se ništa ne dešava osim njihovih stranačkih okupljanja. Odluke Vlade RS i NSRS-a o zabrani djelovanja SIPA-e na teritoriji RS na snazi su od 2015. godine, nakon dešavanja u Bosanskom Novom. SIPA najnormalnije djeluje i hapsi po našim gradovima. I tako dalje - poručuje Crnadak.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.