NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

U današnjem "Dnevnom avazu" čitajte: Ko su ubice Hakije Turajlića

Atentant na nekadašnjeg direktora „Energoinvesta“ i ratnog predsjednika tadašnje državne vlade nikad nije rasvijetljen

Naslovnica današnjeg "Dnevnog avaza". Avaz

Avaz.ba

8.1.2024

U današnjem izdanju "Dnevnog avaza“ najtiražnijeg dnevnog lista u BiH čitajte: Ko su ubice Hakije Turajlića.

Atentant na nekadašnjeg direktora „Energoinvesta“ i ratnog predsjednika tadašnje državne vlade nikad nije rasvijetljen. Ko je ubio Turajlića, a ko je stajao iza njegove likvidacije.

Porodica Isak dobila još jedan državni posao. Porodična firma Rame Isaka dobila posao fizičke i tehničke zaštite u Rudniku mrkog uglja (RMU) „Kakanj“ u avgustu prošle godine vrijedan 610 hiljada maraka.

Iživljavanje nad Bošnjacima. U istočnoj Bosni Božić se slavio uz pucanje na bošnjačke kuće, četničke pjesme i glasne provokacije. Da li su povratnici u RS potpuno ostavljeni na cjedilu.

Kako su HDZ i trojka sami sebi zakomplicirali života. Sudbina izbora Marina Vukoje sada je u rukama SDA i DF-a. Kadrovi trojke i HDZ-a zbog imenovanja na druge pozicije napustili komisiju i ostavili je bez kvoruma.

Pravni ekspert Asim Crnalić za „Avaz“ pojašnjava zašto je slavljenje 9. januara krivično djelo. Zakonadavna, izvršna i sudska vlast u RS ignoriraju odluku Ustavnog suda.

Ličnost dana je visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit. Šmit prisustvom na liturgiji u Sabornoj crkvi u Sarajevu pokozao ljudsku širinu i dobronamjernost.

Direktor Memorijalnog centra u Srebrenici Emir Suljagić o novim provokacijama i napadima na povratnike u RS: Svake godine radi isto.

Hoće li Hercegovina ostati bez svog dragulja. Ko je odgovoran za ekocid na Neretvi. Dalekosežne posljedice po okoliš i lokalno stanovništvo. Hemikalije sipaju u rijeku.

Šta nas očekuje u 2024. godini. Svjetska banka predviđa da će u BiH doći da stabiliziranja inflacije i rasta ekonomije od gotovo tri posto.

Većina žena u BiH to sebi ne može priuštiti. U našoj zemlji se godišnje obavi samo oko 90 porođaja u privatnim ustanovama. Razlozi zbog kojih pacijentice u privatna porodilišta su uglavnom komfor, standard i carski rez.

Adnan Šteta za "Avaz“ najavljuje nove ambiciozne projekte: Sarajevo će imati najbolji prevoz u ovom dijelu Evrope, tvrdi Šteta. Završit će sve ono što su započeli, tvrdi Šteta.

Dramatičan sukob u izraelskoj vlado oko budućnosti Gaze. Radikali žele da Gazu uzmu za Izrael i u njoj počnu graditi jevrejska naselja, Sjedinjene Države oštro protiv. Oko ovog pitanja sukobili se i izraelski ministri.

Donald Tramp uvjeren u svoju pobjedu na predsjedničkim izborima u SAD ove godine.

U BiH došlo do porsta maloljetničke delikvencije. Otkrivamo kako djeca postaju teški kriminalci. Zbog pogrešnih i vrijendosti danas imamo društvo ispunjeno nasiljem.

U današnjem "Dnevnom avazu“ čitajte naš specijalni prilog "Sport".

Donosimo vam intervju s našom književnicom Indirom Kučuk-Sorguč. - Uvijek je bilo teško za čovjek koji vidi umjetnost u sebi, a ne sebe u umjetnosti – kaže Kučuk – Sorguč.

Donosimo priču o Džananu Musi. Nas košarkaški as briljira u dresu Reala iz Madrida. U prošlosedmičnoj evroligaškoj utakmici postigao je 40 poena.

Današnje printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku: https://avaz.pressreader.com/.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.