KONCERT ZA 40. GODIŠNJICU

Građani negoduju: "Šta Tony Cetinski ima s Olimpijadom u Sarajevu"

Komentari na društvenim mrežama ne jenjavaju

Haris Fazlagić i Tony Cetinski. Avaz / Facebook

8.1.2024

Vijest da Tony Cetinski nastupa na koncertu povodom 40. godišnjice Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu izazvala je negativne reakcije javnosti.

Tony Cetinski je poznat kao veliki prijatelj Sarajeva, međutim, javnost negoduje zbog nepostojeće poveznice između Tonyja i Olimpijade, a komentari na društvenim mrežama ne jenjavaju.

"Podržali bismo i druge"

Poznato je da je legendarni Zdravko Čolić posudio glas Vučku, pa je javnost očekivala da Čola zapjeva ispred Vječne vatre, ali to se neće dogoditi.

Kontaktirali smo Harisa Fazlagića, direktora Turističke zajednice Kantona Sarajevo, koja je raspisala javni poziv.

Fazlagić je za portal "Avaza" istakao kako nije upoznat s negodovanjem građana.

- Ne znam stvarno koji građani nisu zadovoljni, ali, evo, koncert će pokazati, dolasci u Sarajevo će pokazati da li su zadovoljni. Agencija se javila redovno na naš javni poziv prije više od tri mjeseca i aplicirala je s tim koncertom, a mi smo ih vrlo rado podržali, kao što bismo podržali i druge koji hoće da rade. Ministarstvo kulture i sporta i Grad Sarajevo su prihvatili i podržali Tonyja Cetinskog, velikog prijatelja Sarajeva, a dugo godina nije bio tu – kazao nam je Fazlagić.

Haris Fazlagić. N. Šaljić

Nemaju ovlaštenja

Dodao je kako nisu imali drugi izbor.

- Mislim da su oni bili jedini koji su predložili nešto tog tipa, tako da nismo imali nekog izbora da biramo, ljudi su se redovno javili, imali ideju i prošli s njom. Možda da smo imali priliku da biramo, birali bismo nekog drugog – kaže. 

Na naše pitanje da li je postojala opcija da se pozove Zdravko Čolić ili neko drugi, Fazlagić ističe kako Turistička zajednica Kantona Sarajevo nema takva ovlaštenja.

- Mi nismo organizatori koncerta, mi samo putem javnog poziva podržavamo ljude, udruženja i firme koji rade dobre ivente u gradu i to je obogaćivanje turističke ponude. Turistička zajednica KS po zakonu nema ingerencije da poziva bilo koga, mi samo funkcioramo preko javnih poziva, da se nama jave na naše javne pozivi i mi sufinansriamo projekte koji pružaju bogatu turističku ponudu – zaključio je. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.