SUDBINE

Otac četvorki Nemanja Petrović iz Banje Luke za "Avaz": Bebe su veliki dar od Boga

Četvorke su začete prirodno, i to u Turskoj. Iako je trudnoća bila rizična, uspjeli smo do kraja izdržati, kazao je Petrović

Porodica Petrović veća za čak četiri člana. Avaz

21.1.2024

Sudbina se nekad zna poigrati ljudima, nekima donese tugu, a nekima radost. Ovaj put je donijela radost, i to porodici iz Banje Luke, obradovavši ih s četiri sina. 

Nemanja Petrović, otac četvorki rođenih u Sloveniji, za "Avaz“ je kazao da su bebe dobro i da je cijela porodica sretna zbog prinove. Također je istakao kako ne želi mnogo pričati jer su bebe još malene i u inkubatoru.

Bili u šoku

- Kada smo saznali da supruga Milena nosi četvorke, to nas je jako iznenadilo. Prvih nekoliko dana smo bili u šoku, ali onda smo shvatili da je to veliki dar od Boga i da zajedno možemo sve prepreke da savladamo i da se moramo boriti do samog kraja. Bitno je da sve dobro prođe, a mi smo sada jedna presretna porodica - kazao je Petrović.

Dodao je da su četvorke začete prirodnim putem iako niko u njihovim porodicama nije imao čak ni blizance. A u šali nam je dodao da je "za sve kriva Turska“, odnosno godišnji odmor.

Dječaci su dobro. Avaz

Trudnoća je od samog početka bila visokorizična, ali uz pomoć stručnog i profesionalnog osoblja UKC-a Ljubljana i njihove jake volje i vjere – uspjeli su.

- Poslije šoka došla je radost. Iako je trudnoća bila rizična, uspjeli smo do kraja izdržati i dobiti četiri sina. Kući nas čeka stariji sin Konstantin. On je jako ponosan i sretan i jedva čeka da vidi braću - dodao je Petrović za "Avaz".

Velika podrška

Istakao je da je porodica uz njih bila od samog početka i da su imali veliku podršku, što im je mnogo značilo.

- Što se tiče samog poroda, sve je prošlo uredno. Ovim putem još jednom zahvaljujem za svu njegu i odnos koji su nam pružili u UKC-u Ljubljana. Supruga se lijepo oporavlja, jako je sretna i dobro se osjeća. Život nam se mijenja iz korijena, ali ovo sve za nas predstavlja uživanje, ali i najljepšu obavezu - naveo je Petrović.

Petero djece

Hrabra majka sada petero djece iz Banje Luke u nedjelju je na svijet donijela sinove Mateja, Marka, Luku i Jovana. Porod je obavljen u Sloveniji u UKC-u Ljubljana, a dječaci su imena dobili po apostolima. Mladi bračni par Nemanja i Milana rođeni su u Banjoj Luci, a trenutno žive u Celju.

Nemanja i Milena sa sinom: Sretna porodica. Avaz

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.