TEŽA POVREDA DUŽNOSTI

Počinje disciplinski postupak protiv policajaca iz zatvora Vojkovići: Po čijem su nalogu u ćeliji razgovarali s uhapšenim Osmicom!?

Obojica su odmah suspendirani, o čemu je "Avaz" pisao još prije 15 dana. Svi se sumnjiče za ugrožavanje istrage Tužilaštva

Avaz

M. Aš.

22.1.2024

Disciplinski postupak protiv Nemanje Bjelice i Mirsada Deljanina, suspendiranih državnih policajaca iz KPZ-a Vojkovići koji se terete za težak prekršaj i nedozvoljenu komunikaciju s uhapšenim i pritvorenim bivšim direktorom OSA-e Osmanom Mehmedagićem Osmicom, zakazan je za početak februara, saznaje portal "Avaza"

Otišli pozivi

Njima su već uručeni pozivi.

Bjelica je, podsjećamo, komandir smjene koji je odobrio Deljaninu, zatvorskom čuvaru, da iz drugog odjela 26.decembra lani, uđe u pritvorski dio i uđe u ćeliju Mehmedagića.

Obojica su odmah suspendirani, o čemu je "Avaz" pisao još prije 15 dana. Svi se sumnjiče za ugrožavanje istrage Tužilaštva BiH.

Deljanin se u Osmicinoj ćeliji zadržao deset minuta.

Osim toga, Deljanin je blizak SDA-u, a rođak mu je utjecajni visoki oficir i logističar Armije RBiH. Sve ove podatke imaju SIPA i Tužilaštvo BiH.

Uloga Bjelice

Za sada se istražuje uloga Bjelice, koji je dugodišnji komandir u državnim zatvorskim odjelima. Provjerava se i uloga Deljanina, da li je i kako Osmici unio telefon.

Pitanje je kako je i zašto Deljanin, koji je bio čuvar na ulazu, tražio da uđe u Osmicinu ćeliju i po čijem nalogu. Pogotovo s drugog odijela ove zatvorske ustanove. O svemu su bila, navodno, upoznata samo dva čovjeka. Ukoliko se utvrdi disciplinska odgovornost, prijeti im otkaz s posla, ali i krivična odgovornost.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.