FEDERALNI MINISTAR

Dizdar posjetio Neum nakon sramotnih grafita, iznenadili ga putokazi za Rabrane

Neum treba biti primjer suživota i mjesto s kojeg se šalju pozitivne poruke, rekao je Dizdar

Dizdar na lokalitetu "Sarajke. Facebook

E. Ć.

25.1.2024

Nerin Dizdar, federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica, posjetio je danas lokalitet "Sarajke" u Neumu nakon sramotnih grafita koji su osvanuli na ovom objektu.

- Nakon što su osvanuli ispisani grafiti na ugostiteljskom objektu čiji je vlasnik Jasmin Osmanović iz Neuma, posjetio sam danas lokalitet objekta “Sarajka”.

Nadoknađena šteta

Neum treba biti primjer suživota i mjesto s kojeg se šalju pozitivne poruke, te se stoga trebaju osigurati jednaka prava za sve članove zajednice.

Još jednom osuđujem ovaj čin i pozivam na dodatni angažman i profesionalan pristup nadležnih organa, kako bi počinioci bili adekvatno kažnjeni, a porodici Osmanović nadoknađena načinjena šteta - rekao je Dizdar.

Kazao je da je iskoristio priliku i razgovarao s povratnicima u neumskom naselju Rabrani.

Kontaktirao nadležne

- Međutim, primjetno je da su na svim putokazima za Rabrane prelijepljeni nazivi ovog mjesta, što zbunjuje putnike koji žele stići u Rabrane.

Odmah sam kontaktirao nadležne u JP Ceste Federacije Bosne i Hercegovine i tražio reakciju kako bi se u što kraćem roku na putokazima ponovno istaknuo naziv Rabrani s kojim se identifikuju mještani ovog neumskog naselja i koje posjećuju brojni građani Bosne i Hercegovine u ljetnim danima.

Pozivam sugrađane da u ljeto nastave posjećivati Neum i tako podržavati domaći turizam, jer u razgovoru sa lokalnim stanovništvom se osjeti dobrodošlica i gostoprimstvo, unatoč postupcima pojedinaca - poručio je Dizdar.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.