SAOPĆENJE

MUP HNK: Zahvaljujemo Upravi policije Kantona Sarajevo i službenicima OSA-e na profesionalnoj pomoći

Utvrđen identitet i ostalih osumnjičenih koji se terete za razbojništva nad Ruskinjama

MUP HNK: Raspisana potragaA. Avaz

M. Sm.

30.1.2024

Nakon što su jutros objavili da su pripadnici Kantona Sarajevo sinoć u 21 sat slobode lišili dva maloljetnika, K.L. i A.A., obojica 2006. godište, zbog razbojništva počinjenog u Mostaru 15. januara nad državljankom Rusije, I.G., iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona su se danas oglasili saopćenjem za javnost.

Dva odvojena slučaja

Kako su naveli, krajem 2023. i početkom 2024. godine, na području Mostara, izvršena su dva krivična djela razbojništva, koja su počinjena na štetu državljanki Ruske Federacije.

- Državljanke Ruske Federacije putem društvenih mreža upoznale su se i komunicirale s više osoba iz BiH, te su dogovorili sastanak i druženje u njihovom stanu u Mostaru. U dva odvojena slučaja nad državljankama Ruske Federacije izvršena su krivična djela razbojništva.

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a HNK, u saradnji s PU Mostar, Upravom policije Kantona Sarajevo i uz asistenciju OSA-e BiH utvrdili su identitet pet osumnjičenih osoba koja se terete da su izvršili navedena krivična djela -naveli su iz MUP-a HNK-a.

Hapšenje dvojice maloljetnika

Pojasnili su da su u vezi sa sinoćnjim hapšenjem dvojice osumnjičenih maloljetnika u Sarajevu, u stanovima i prostorijama koje su koristili pronađeni predmeti i tragovi koji se dovode u vezu s izvršenim razbojništvom u Mostaru.

- Poduzimanjem službenih mjera i radnji od Sektora kriminalističke policije utvrđen je identitet i ostalih osumnjičenih za ovo krivično djelo, te je za istim raspisana potraga.

Uprava policije MUP-a HNK zahvaljuje Upravi policije Kantona Sarajevo i službenicima OSA-e BiH na profesionalnoj pomoći u vezi s rasvjetljavanjem navedenih krivičnih djela - naveli su iz MUP-a HNK.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.