SARAJEVO

Konferencija za medije nove uprave BH Telecoma: Ova korporacija je lokomotiva razvoja bh. privrede

Jedan od ključnih izazova je negativan trend ostvarivanja dobiti, ali i pitanje zadovoljstva klijenata, rekao je

Konferencija za medije - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+9
M. Aš. - B. C.

31.1.2024

U Sarajevu je održana prva konferencija za medije nove uprave BH Telecoma na kojoj su predstavljeni rezultati 100 dana rada nove uprave.

Predstavljeni su i novi članovi Nadzornog odbora, kao i novi članovi Uprave.

Generalni direktor Amel Kovačević je kazao da je velika čast voditi ovako veliku korporaciju koja je lokomotiva razvoja bh. privrede i kompanija "koju vodi odlična grupa ljudi".

Bolja i prosperitna budućnost

Kovačević je kazao da je ovaj tim može da vodi kompaniju u jednu bolju i prosperitetnu budućnost.

- U BH Telecomu se ove godine želimo maksimalno posvetiti korisničkom iskustvu, a to znači da se reorganizujemo tako da masovno, vrlo dinamično i agresivno širimo našu širokopojasnu mrežu kada je u pitanju optika, te da proširujemo kapacitet mobilne mreže kako bi bh. društvo bilo povezano kvalitetnim internetom - rekao je Kovačević.

Dodao je da je riječ o korporaciji koja ima više od 3.000 zaposlenih, koja je profitabilna, koja ostvaruje dobit dugo  godina, ali za sobom vuče terete i izazove.

Naglasio je da se radi sve kako bi se stvorili strateški preduslovi da nastave nizati uspjehe o pitanju profitabilnosti.

- Jedan od ključnih izazova je negativan trend ostvarivanja dobiti, ali i pitanje zadovoljstva klijenata. Tu postoji prostor za unapređenje - rekao je Kovačević i dodao da BH Telecom mora biti mnogo brži i agilniji.

Značajne investicije

Istakao je da imaju značajne investicije koje se nalaze u sivoj zoni. Obrazložio je da je nastavljen trend opadanja dobiti.

Kovačević se osrvnuo i na investiranje projekata koji su ocijenjeni kao neadekvatno vođeni - poput BH Content Laba, Opa-e, MY TV-a, Imperije i BH Techlab platforme - za koje je rekao da su predmet analize nove Uprave koja će odlučiti o njihovom statusu u budućnosti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.