NAKON DANAŠNJEG SASTANKA

Nikšić: Tražit ćemo konkretan zahtjev za otvaranje pregovora s EU

Danas smo dogovorili tri radne grupe, da do kraja iduće sedmice idu član po član i pokušaju usaglasiti tekstove, istakao je Nikšić

Nikšić: Sve smo bliže nakon svakog sastanka. N. Šaljić / Avaz

E. Ć.

8.2.2024

Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić obratio se medijima nakon sastanka delegacija stranaka koje čine vlast na državnom nivou.

Sastanak je održan u zgradi Parlamentarne skupštine BiH kako bi pokušale postići dogovor o zakonima neophodnim za dobijanje datuma za počinjanje pregovora s Evropskom unijom.

Nikšić je u svom obraćanju naveo da su dogovorili četiri zakona, s tim da je zakon o sprečavanju pranja novca usaglašen, ali će čekati usaglašavanje još tri.

- Danas smo dogovorili tri radne grupe, da do kraja iduće sedmice idu član po član i pokušaju usaglasiti tekstove zakona o sprečavanju sukoba interesa, zakona o sudovima BiH i Izbornog zakona BiH - rekao je Nikšić i dodao:

- Čini mi se da smo sve bliži svaki put kad se sastanemo. Ono što je, također, stvar našeg konsenzusa jeste da ćemo inzistirati na tome da odmah dobijemo datum otvaranja pregovora, kako bismo vidjeli da ono što radimo prepoznaje i Evropska unija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.