NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Neće više biti "tibri" u Sarajevu

Dok se milioni maraka troše na helikoptere i transportere, policajci su bez ljekarskog pregleda 15 godina

Naslovnica današnjeg "Dnevnog avaza". Avaz

Avaz.ba

14.2.2024

U današnjem izdanju „Dnevnog avaza“, najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte intervjuu s Farukom Muharemovićem, direktorom Zavoda za planiranje razvoja KS s kojim smo razgovarali nakon što je predstavljen nacrt plana za koji nadležni tvrde da će se njime ostvariti urbanistički i infrastrukturni preporod KS. Govorio nam je o problemima s vjetrokoridorima, Prvoj transverzali, neplanskoj gradnji, prostornom i regulacionom planu, privredno-poslovnim zonama i planu za buduće širenje glavnog grada BiH.

Čitajte i o alarmantnom stanju u zemlji. Dok se milioni maraka troše na helikoptere i transportere, policajci su bez ljekarskog pregleda 15 godina.

Uporedili smo i plaće ljekara u regionu. Bh. doktori, koji su među najmanje plaćenima u Evropi, masovno napuštaju zemlju.

Pročitajte i reakcije iz Ambasade SAD za “Avaz” o prijedlogu HNS-a.

Čitaocima smo pripremili i šest strana križaljki!

Otkrivamo i kako su političari potrošili stotine hiljada maraka na društvenim mrežama. Neke su finansirale stranke, a neki sami sebe.

BiH je postala velesila u karateu, poručio je, u razgovoru za naš list, Anes Bostandžić, jedan od najboljih bh. karatista, koji je osvojio zlatnu medalju na evropskom prvenstvu u Gruziji.

Tragično završila potraga za nestalim mladićima u Stocu. Nakon slijetanja u nabujalu Bregavu, izvučen džip u kojem se nalazilo tijelo 19-godišnjaka.

Današnje printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku: https://avaz.pressreader.com/.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.