LIDER SDS-A

Miličević: Dodik nekada SDS klevetao OHR-u, a danas kleveće opoziciju Vladimiru Putinu

Ko je odgovoran jer je u RS svaki dan sve manje stanovnika? Da li je ovo uradila opozicija ili on, pitao je Miličević

Miličević: Kritikovao Dodika. Dejan Rakita / Pixsell

FENA

21.2.2024

Predsjednik RS Milorad Dodik prevazišao je sam sebe u svom nedoličnom i nedržavničkom ponašanju. Ne mogu a da se ne sjetim da je Dodik na isti način OHR-u nekada klevetao SDS, baš kao što je danas klevetao opoziciju predsjedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu, iznoseći najobičnije laži, istakao je Milan Miličević, predsjednik SDS-A.

- Predsjednik RS, po njenom Ustavu, predstavlja jedinstvo građana. Predsjednik RS koji je državnik, nikada van svoje zemlje neće govoriti ružno o svojim građanima. Pogotovo, nikada neće lagati i iznositi neistine, zarad sitnog ličnog interesa - ponovio je Miličević.

Predsjednik SDS-a je Dodiku uputio par pitanja.

- Ko je prihvatio NATO-ov Program reformi i aktivirao Akcioni plan za članstvo u NATO-u? Ko gazi zaključke Narodne skupštine koji se odnose na Ustavni sud BiH i odlazak stranih sudija? 

Ko je dogovorio novu pravosudnu instancu na nivou BiH – Apelacioni sud BiH? Ko je usvojio 7 evropskih zakona i pripremio još tri, bez Zakona o Ustavnom sudu BiH? Ko je u finansijsku dubiozu doveo brojna javna preduzeća? Čiji prijatelji i porodice su stekli desetine i stotine miliona, dok je narod sve siromašniji? 

Ko mrskim zapadnjacima nudi rudnike litijuma i želi uništiti najplodniji dio RS? Ko je srozao i do posrnuća doveo sve segmente društva? Ko je odgovoran jer je u RS svaki dan sve manje stanovnika? Da li je ovo uradila opozicija ili on? - upitao je Miličević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.