ODRŽAN SASTANAK

Šteta: Vlada FBiH podržat će projekte saobraćajne infrastrukture u Kantonu Sarajevo

Kvalitetnim rješenjima, saradnjom, međusobnom podrškom možemo uraditi mnogo na unapređenju saobraćaja, rekao je Šteta

Sa održanog sastanka. Press KS

FENA

22.2.2024

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta održao je jučer sastanak s premijerom Federacije Bosne i Hercegovine Nerminom Nikšićem, federalnom ministricom prometa i komunikacija Andrijanom Katić i direktorom JP Ceste FBiH Ljubom Pravdićem s kojima je razgovarao o projektima koji su u proteklom periodu realizirani na području Kantona Sarajevo.

Na sastanku, u sjedištu Vlade FBiH, razgovarano je o nabavci novih tramvaja i trolejbusa, izgradnji tramvajskih pruga, besplatnom prevozu, uvođenju željezničkih linija, te posebno o izgradnji kapitalnih cestovnih projekata, unapređenju cestovne infrastrukture, kao i na projektima koje Vlada KS i Ministarstvo saobraćaja provode i koje su realizovali u svim općinama kantona.

Na sastanku je istaknuto da je unapređenje saobraćaja važno ne samo za građane glavnog grada BiH i Kantona Sarajevo već i za stvaranje nove slike Sarajeva kao centra turizma koju šaljemo u svijet.

- Pored projekata na kojima već radimo s Vladom FBiH, raduje me da će Vlada FBiH podržati izuzetno značajne projekte za Kanton Sarajevo, izgradnju kružnog toka na XII transverzali, kao i projektovanje nastavka gradnje I transverzale, od tunela Kobilja Glava do Jošaničke petlje. Kvalitetnim rješenjima, saradnjom, međusobnom podrškom možemo uraditi mnogo na unapređenju saobraćaja, rasterećenju gužvi i povećanju sigurnosti - rekao je ministar Šteta, te se zahvalio na saradnji i prilici za jačanje saradnje federalnoj ministrici i premijeru, saopćeno je iz Press službe KS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.