IZAZVALI KONFUZIJU

Mehmedović izjavio da je Osmanović novi član njegove stranke, on ga demantirao

Nešto kasnije stranka "Naprijed" poslala je saopćenje za javnost u kojem navode kako je danas održana prva konstituirajuća sjednica Glavnog Vijeća

Šemsudin Mehmedović i Adil Osmanović. Armin Durgut/PIXSELL - Fena

H. J. I.

25.2.2024

Bivši član SDA Šemsudin Mehmedović nedavno je osnovao svoju stranku "Naprijed". 

Međutim, ništa nije moglo proći bez oprečnih informacija u medijima. U javnosti je prvo plasirana informacija kako su danas izabrani privremeni organi stranke te da je među potpredsjednicima i Adil Osmanović, također bivši član SDA.

Mehmedović je također navodno potvrdio Osmanovićemo članstvo.

Navodno demantirao sve

Onda se pojavila informacija da je Osmanović, koji se od jutros ne javlja na naše pozive, navodno sve demantirao. 

Nešto kasnije stranka "Naprijed" poslala je saopćenje za javnost u kojem navode kako je danas održana prva konstituirajuća sjednica Glavnog Vijeća stranke te da su uspješno izabrani privremeni organi.

Istaknuto je kako je za Predsjedništvo pokreta izabrano je 14 članova, dok su za potpredsjednike izabrani Nasuf Hadžiahmetović, Vedad Silajdžić, Alma Kamenjaš i Gordana Ćehović.

Opsežan program

- Stranka je predstavila opsežan program, koji je rezultat predanog rada stručnjaka iz različitih oblasti. Ovaj program će uskoro biti javno predstavljen kao dokument koji odražava strateški pravac djelovanja stranke, s posebnim naglaskom na državu Bosnu i Hercegovinu.

U postavljanju temelja za aktivno sudjelovanje stranke u izgradnji i napretku zemlje, te ostvarivanju zacrtanih ciljeva, očekujemo snažnu podršku članstva i javnosti. Stranka se obavezuje na transparentnost, odgovornost i djelotvorno zastupanje interesa građana. Budućnost je pred nama, idemo naprijed zajedno - navodi se u saopćenju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.