APEL

Malenom Hamzi potrebno 36.500 eura za operaciju

Za operaciju na ortopedskoj klinici Hessing u Augsburgu potrebno je 36.600 eura

Devetogodišnji Hamza. Screenshot

D. Dž.

27.2.2024

Devetogodišnji Hamza Sijamhodžić iz Bužima je jedan poseban dječak. Nije samo odličan učenik trećeg razreda i vrlo uspješan polaznik mektepske pouke, već i izrazito druželjubiv, komunikativan, znatiželjan i vedar dječak kojeg svi vole. 

Hrabri dječak

Poseban je i po tome što se od rođenja suočava s određenim zdravstvenim problemima zbog kojih je stalno u situaciji da mora voditi bitke i pobjeđivati u izazovima koje pred njega stavljaju dijagnoze i naravno, zdravstveni sistem.

Naime, kao prijevremeno rođena beba, male težine i nakon prvih dva mjeseca života provedenih u inkubatoru, Hamza se nije razvijao kao ostale bebe zbog čega su njegovi roditelji potražili pomoć u Zagrebu, putujući redovno u Hrvatsku, educirajući se i stalno vježbajući s Hamzom, najčešće i po nekoliko sati dnevno.

Tako je Hamza pobijedio u svojim prvim bitkama i propuzao, podigao se na noge i počeo praviti samostalne korake na kratkim relacijama.

To, nažalost, nije bilo dovoljno jer je, nakon nekoliko godina, dobio i zvaničnu dijagnozu djeteta s cerebralnom paralizom. Zbog toga što su mu noge pokupljene u koljenu i ne ostvaruje spuštanje cijelog stopala na tlo, Hamza je imao i jednu operaciju tetiva te nekoliko pokušaja apliciranja botoxa u mišiće u hrvatskim bolnicama, ali i to je bilo bez očekivanih rezultata.

Pogoršano stanje

S obzirom na to da se radi o djetetu koje se razvija i raste, a razvoj kostiju i mišićnog tkiva skupa s tetivama nisu usklađeni, u međuvremenu je došlo do pogoršanja stanja i jedino rješenje koje ljekari nude Hamzi je novi operativni zahvat.

Prema svim preporukama, ali i pregledu koji je već učinjen početkom godine, Ortopedska klinika Hessing u Augsburgu (Njemačka) je najbolja adresa za Hamzin nastavak liječenja.

Podaci za uplatu

PayPal:

[email protected]

http://paypal.me/society4life

Uplate iz dijaspore:

Ime: 4 Life

Adresa: Leonding, Austrija

IBAN - AT40 1860 0000 1044 9825

BIC - VKBLAT2L

Uplate iz BiH:

Ime: Ured 4 Life u BiH

• NLB BANKA d.d. Sarajevo

132-260-20221387-52

• ASA Banka d.d. Sarajevo

134-302-11300001-16

• Lične uplate:

Trg Zlatnih Ljiljana bb

Zgrada pošte (1. sprat kancelarija br.6)

77220 Cazin

Svrha doznake: P-0149 / Hamza Sijamhodzic

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.