NAKON SASTANKA U MOSTARU

Nikšić: Ostali smo zakovani kada je riječ o Izbornom zakonu

Čini se da je ovaj zakon o sprečavanju interesa najbliži da ga okončamo i završimo tu priču, naveo je Nikšić

Obraćanje nakon sastanka. M. Smajkić

Meliha Smajkic

27.2.2024

Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić obratio se medijima nakon sastanka lidera stranaka državne koalicije u prostorijama HDZ-a.

Kako je rekao Nikšić, ostali su u istoj poziciji kada je riječ o tri EU zakona. 

- Nakon izlaganja predsjednika Čovića, ne vidim da se ima i šta posebno dodati. I kada smo se dogovarali da izađemo pred vas ovdje, niko od nas trojice nije bio presretan, jer smo prije imali dosta bolje vijesti.

Danas smo ostali na ovim pozicijama na kojima jesmo, ali smo opet ostali otvoreni da ćemo pokušati sve što možemo da uradimo bilo koji zakon. Čini se da je ovaj zakon o sprečavanju interesa najbliži da ga okončamo i završimo tu priču.

Ostali smo zakovani kada je riječ o sudovima i Izbornom zakonu. Ostajemo opredijeljeni da probamo raditi i tražiti kompromise - istakao je Nikšić.

Na pitanje ko će biti kriv ukoliko na kraju ne dođe do dogovora, on je odgovorio:

- Često smo izloženi tome da smo krivi. Međutim, kad pogledamo da je alternativna politika, a to je politika svađe podjela, ona da je bila dobra mi bismo bili davno dio Evropske unije. Mi moramo sarađivati, dogovarati se. To ide sporo, ali ipak ide - poručio je Nikšić.

Govoreći o zakonu o sudovima, naveo je kako on i partneri smatraju da svako pravi određeni kompromis.

- Zakon o apelacionom vijeću je sasvim dovoljan, ali imamo spor oko lokacije, mi želimo da to bude Istočno Sarajevo, a partneri iz RS da to bude u Banjoj Luci. Hoće li biti promjena, vidjet ćemo. Ali, za sada je tako - izjavio je Nermin Nikšić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.