PREMIJER FBIH

Nikšić saopćio gdje će se nalaziti zgrada Federalnog USKOK-a

Naš krajnji cilj može smetati samo onima koji se boje zakona, kriminalcima i njihovim mrežama koji godinama dobro žive na račun građana BiH, rekao je

Nermin Nikšić. Fena

S. S.

28.2.2024

Vlada FBiH jučer je usvojila Inicijativu Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom za obavljanje svih potrebnih procedura, kako bi se nekretnina kojom trenutno raspolaže Agencija trajno ustupila Federalnom tužilaštvu ili Vrhovnom sudu u svrhu smještaja posebnih odjela, napisao je na društvenim mrežama premijer FBiH Nermin Nikšić.

- Sadašnji hotel Walter (nekad nekretnina u vlasništvu Emiran d.o.o) pravosnažnom presudom Vrhovnog suda trajno je oduzeta imovina stečena krivičnim djelom i opcija smještaja posebnih odjela upravo u ovaj prostor za sad je najizvjesnija i rezultat je višemjesečnih razgovora i konsultacija s predstavnicima pravosudnih institucija i naših međunarodnih partnera koji pružaju punu podršku našim naporima da konačno nakon deset godina implementiramo Zakon o suzbijanju korupcije i organiziranog kriminala u Federaciji.

Naravno, sad predstoje procedure koje je, kako sam već i rekao, neophodno provesti, jer to i jeste naš posao u cijeloj ovoj priči- stvoriti sve tehničke uslove da pravosuđe, u ovom slučaju federalni USKOK, kako ga kolokvijalno već svi zovemo zaista profunkcionira i nesmetano, profesionalno i nezavisno procesuira i kažnjava djela organiziranog kriminala i korupcije. Gledat ćemo da i taj dio posla završimo što je prije moguće.

Naš krajnji cilj može smetati samo onima koji se boje zakona, kriminalcima i njihovim mrežama koji godinama dobro žive na račun građana BiH. Zato nimalo neću biti skroman kad kažem da na putu konačne implementacije Zakona kojeg smo usvojili još u našem prethodnom mandatu računam samo i isključivo na sve one koji su za pravnu državu u kojoj će se zakoni provoditi. Nastavljamo dalje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.