OSNOVNA ŠKOLA

Premijer Nikšić posjetio Grad Konjic, otvorena i dva školska dvorišta

Svečanim činom otvaranja obnovljenih i novoizgrađenih školskih igrališta u Prvoj i Drugoj osnovnoj školi u kojima se obrazuje 1300 učenika

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić. Fena

FENA

28.2.2024

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić u srijedu je posjetio Grad Konjic gdje se sastao s gradonačelnikom Konjica Osmanom Ćatićem.

Školska igrališta

Tokom posjete premijer Nikšić prisustvovao je i svečanostima kojima su otvorena obnovljena i novoizgrađena školska igrališta u Prvoj i Drugoj osnovnoj školi.

Svečanim činom otvaranja obnovljenih i novoizgrađenih školskih igrališta u Prvoj i Drugoj osnovnoj školi u kojima se obrazuje 1300 učenika, koji su uz premijera obavili ministar obrazovanje nauke, kulture i sporta HNK Adnan Velagić, gradonačelnik Konjica Osman Ćatić, direktor Omer Kozić i direktorica Munevera Tinjak zajedno sa učenicima, ovi značajni školski infrastrukturni objekti predati su na korištenje učenicima i njihovim nastavnicima, saopćili su iz Gradske uprave Konjica.

- Čestitam Gradu Konjicu na ovim aktivnostima. U ovom, ali i drugim projektima sarađujemo sa lokalnom zajednicom i gradonačelnik Ćatić zna da može računati na apsolutnu podršku Vlade Federacije i sve ono što je u interesu građana Konjica da ćemo na svaki mogući način osigurati. Drago mi je da se sve više uspostavlja saradnja i sa Vladom HNK - kazao je premijer Nikšić.

Kako je istakao ministar Velagić, ovim aktivnostima Grad Konjic je u povodu značajnih datuma iz historije Bosne i Hercegovine i Konjica, poklonio gradu i građanima ono najbitnije, a to je ulaganje u budućnost.

Obrazovanje

- Naše je opredjeljenje djeci, mladima, ali i svim građanima omogućiti što bolje i kvalitetnije uslove za obrazovanje, kao i rekreativne aktivnosti. Sagledavajući potrebe u proteklom smo periodu planskim aktivnostima u saradnji sa višim nivoima vlasti uradili značajne projekte u čijem su fokusu školski objekti, sportska infrastruktura, igrališta, šetnice. Zahvaljujem Vladi Federacije i premijeru Nikšiću što su prepoznali važnost uređenja školskih igrališta koje koriste i stanovnici naselja u čijoj blizini se nalaze. Želim da se igrališta koriste što više, ali da svi korisnici ujedno budu oni koji će se truditi da se ne uništavaju, kako bi ih mogli, na zadovoljstvo svih, koristiti za svakodnevne aktivnosti, kao i organizovanje sportskih i zabavnih sadržaja- kazao je gradonačelnik Ćatić.

Zadovoljstvo otvaranjem igrališta izrazili su i direktori spomenutih konjičkih škola.

- Hvala svima koji su dali doprinos da naši učenici i nastavnici imaju kvalitetne sportske terene za izvođenje nastave i ostale aktivnosti. Posebnu zahvalnost upućujemo premijeru Nikšiću i gradonačelniku Ćatiću što su prepoznali potrebe naših škola i omogućili uslove za realizaciju projekta koji su rezultirali moderno uređenim igralištima kakve danas imamo - kazali su direktor Kozić i direktorica Tinjak.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.