JEDNOGLASNO USVOJENA

Prihvaćena ostavka Abdela Baltića na poziciji direktora Doma zdravlja KS

Imenovan v.d. Upravni odbor kojeg čine Dino Selimović, predsjednik, te članovi Alma Juković, Namir Čomaga, Vedad Kulenović i Enis Čavčić

Baltić dao ostavku 23. februara. Avaz

N. Aj.

29.2.2024

Na sjednici v.d. Upravnog odbora Javne ustanove Dom zdravlja Kantona Sarajevo, održanoj danas, razmotrena je i prihvaćena ostavka generalnog direktora doc.dr. Abela Baltića podnesena 23. februara.

To je saopćeno iz JU Dom zdravlja KS

- S obzirom na to da nije usvojen Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju za 2022. godinu, dr. Baltić je podnio ostavku Upravnom odboru smatrajući to kako je naveo logičnim i moralnim činom. Odluka je jednoglasno usvojena. Ugovor o radu dr.Abela Baltića sa JUDZKS prestaje sa 15. martom 2024. godine a u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima. Svim uposlenicima Javne ustanove Dom zdravlja KS se zahvalio na saradnji i poželio uspjeh u daljem radu - ostaknuto je.

Nakon što Skupština KS nije usvojila Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju JUDZKS za 2022. godinu, Vlada KS smijenila je Upravni odbor JUDZKS na čelu sa Ademirom Spahićem te imenovala v.d. Upravni odbor kojeg čine Dino Selimović, predsjednik, te članovi Alma Juković, Namir Čomaga, Vedad Kulenović i Enis Čavčić.

Predsjednik v.d. Upravnog odbora JUDZKS Dino Selimović je na sjednici izjavio da će Upravni odbor izvršiti potrebne konsultacije prije donošenja odluke o prijedlogu v.d. Generalnog direktora a uz prethodnu saglasnost Ministarstva zdravstva KS i ministra mr.med.sci.dr. Enisa Hasanovića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.