NIJE DOBRIO PODNIO

Dodik reagovao na izjavu Eskobara da je RS osiromašeni entitet od 750.000 ljudi

Republika Srpska ima snagu i može da funkcioniše i u uslovima ozbiljnih podmuklih pritisaka, kazao je Dodik

N. Šaljić / Avaz

D. H.

16.3.2024

- Oni se ježe od pomisli da ovdje ne upravljaju na način kako žele i tu Srpska pokazuje svoju snagu. Oni pokušavaju da razvale Dejtonski mirovni sporazum, a za to krive nas, poručio je danas Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske Gabrijelu Eskobaru, zamjeniku pomoćnika državnog sekretara SAD.

Republika Srpska ima snagu i može da funkcioniše i u uslovima ozbiljnih podmuklih pritisaka koje vrše zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD Gabrijel Eskobar i njegova struktura u BiH predvođena američkim ambasadorom u BiH Majklom Marfijem, koji svakog dana smišlja šta će loše učiniti Srpskoj i srpskom narodu - napisao je Dodik na društvenoj mreži X.

Prethodno je Gabrijel Ekobar (Escobar) izaslanik SAD za zapadni Balkan prokomentarisao izajave predsjednika RS da će otcijepiti Srpsku.

Novinarka Radio Slobodna Evropa je rekla kako Dodik navija za Donalda Trampa na američkim predsjedničkim izborima. Upitala je Eskobara da li ima straha o proglašenju nezavisnosti RS ako Tramp pobijedi.

Eskobar je kratko odgovorio kako nema takvog straha.

- Međunarodna zajednica posvećena je nezavisnosti, teritorijalnom integritetu i multietničkom karakteru Bosne i Hercegovine. Imamo mirovne snage u BiH. Imamo visokog predstavnika s ogromnim ovlaštenjima.

I NATO je više puta ponovio da neće dopustiti bezbjednosni vakuum u BiH. Tako da, Dodikove izjave nanose štetu, ali ne mislim da osiromašeni entitet od 750.000 ljudi, koji stalno povećava svoj dug, ima kapacitet da se suprotstavi NATO-u ili da proglasi nezavisnost koja bi bila održiva", rekao je Eskobar.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.