POTPREDSJEDNIK STRANKE

Mijatović najavio: SDP će možda imati kandidata za gradonačelnika Banje Luke

Banjalučki SDP BiH već nekoliko mjeseci uveliko je u pripremama za lokalne izbore, naveo je on

Mijatović: Oglasio se na društvenim mrežama. Facebook

E. Ć.

17.3.2024

Vojin Mijatović, ministar razvoja, poduzetništva i obrta Federacije BiH, zamjenik premijera FBiH i potpredsjednik SDP-a, najavio je kako bi ova stranka mogla imati kandidata za gradonačelnika Banje Luke.

- Slijede nam lokalni izbori, moj politički fokus će biti isključivo organizacija SDP BiH Banja Luka i ništa drugo. Banja Luka je moj grad, moja izborna baza, i tu su moji jedini iskreni saborci i drugovi.

Novi i mladi ljudi

Banjalučki SDP BiH već nekoliko mjeseci uveliko je u pripremama za lokalne izbore, listu će nositi novi i mladi ljudi, a ne isključujem mogućnost da ćemo imati i kandidata za gradonačelnika. Svakako konačnu odluku donijet će gradski odbor.

Vodit ćemo kampanju za Banju Luku, predlagat ćemo projekte i naša rješenja za bolji i ljepši grad.

Najveću obavezu i odgovornost za rezultat nose naši poslanici i funkcioneri Saša Grbić, Andrea Gajić, Aleksandar Vuković, Srđan Jovanović ali i svi ostali članovi organizacije.

Uvjeren u dobar rezultat

U ovoj kampanji nećemo o državi, nacionalnim pitanjima i visokoj politici, već isključivo lokalno, banjalučki.

Uvjeren sam u dobar rezultat, a nakon lokalnih izbora morat ćemo sjesti i donijeti odgovorne odluke šta i kako dalje. Ide

Do lokalnih izbora samo i samo Banja Luka, a nakon lokalnih izbora vidjet ćemo, svakako je sve u našim rukama, idemo raditi - poručio je Mijatović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.