SARAJEVO

ASA Bolnica otvara svoja vrata 6. aprila

Osim zgrade Asa Bolnice, na ovoj lokaciji je i zgrada Asa Instituta koji služi za razvoj i inovacije kojim će se pružiti potpuna podrška ljekarima

ASA bolnica - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+12

20.3.2024

Asa Bolnica, prva privatna bolnica u BiH, 6. aprila svečano otvara vrata za pacijente, a tim povodom upriličena je press konferencija.

Predstavljene usluge

Tim povodom su predstavljena sva odjeljenja i usluge ASA Bolnice, te najavljen tačan datum otvaranja ovog jedinstvenog medicinskog centra u BiH koji donosi izvrsnost i kvalitet u prevenciji i liječenju.

Tokom Press konferencije medijima su se obratili direktor projekta ASA Bolnice, prof. dr. Rasim Jusufović, direktor ASA Bolnice i Voditelj Odjeljenja urologije, prof. dr. Mustafa Hiroš, Internacionalni medicinski direktor ASA Bolnice, prof. dr. Roland Fasol i Medicinski direktor ASA Bolnice i voditelj Odjeljenja ginekologije i akušerstva, doc. dr. Azur Tulumović.

U obraćanju su predstavili strategiju i plan rada ASA Bolnice.

Osim zgrade Asa Bolnice, na ovoj lokaciji se nalazi i zgrada Asa Instituta koji služi za razvoj i inovacije kojim će se pružiti potpuna podrška ljekarima. Dodano je da će u prvom mjesecu biti fazno otvaranje bolnice, kako bi pokušali pružiti veliki dio pregleda pacijentima.

Dobra saradnja

Istakli su da call centar radi te kako pacijenti već uveliko zakazuju svoje termine i da je ovo veliki dan za njih.

Naglašena je saradnja s Medicinskim univerzitetom u Beču (op.a. Bečka bolnica), najvećom bolnicom u Evropi koja godišnje pruži gotovo 800.000 različitih medicinskih usluga svojim klijentima i koja ima više od 1.800 uposlenih ljekara. To je nešto najbolje što su u ovoj pripremnoj fazi realizirali.

Asa Bolnica se nalazi u ulici Džemala Bijedića, u naselju Otoka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.