NAKON INTERVJUA ŠMITA

Bradara o izmjenama Izbornog zakona: Domaći političari moraju odlučivati i preuzeti odgovornost

Ona je istakla da je na primjeru izmjena Izbornog zakona BiH vidljivo koliko je to očito teško i upitala - šta je onda alternativa

Lidija Bradara. Fena

S. S.

26.3.2024

Predsjednica Federacije BiH Lidija Bradara izjavila je Srni da je njen, kao i stav HDZ-a BiH da domaći političari treba sami da donose odluke i preuzimaju odgovornost za sve što se dešava.

Ona je istakla da je na primjeru izmjena Izbornog zakona BiH vidljivo koliko je to očito teško i upitala - šta je onda alternativa.

- Svi za sebe vole reći da su državotvorni, ali kada treba uvažiti tu državu, narode koji je čine, sam Ustav, onda traže izgovore - rekla je Bradara.

Ona je napomenula da je pravo naroda da bira svoje predstavnike sve što HDZ BiH traži već godinama i svakom prijedlogu je nađena mana.

- Razgovori i dogovori, koliko god to nekada izgledalo teško, nemaju alternativu. Svi mi imamo svoje mišljenje o svemu, ali trenutno je najbolje za sve da komentarišemo što manje, a razgovaramo što više - poručila je predsjednica FBiH.

Podsjećamo, visoki predstavnik je danas za "Dnevni avaz" kazao je da će nametnuti izmjene Izbornog zakona ukoliko političari ne nađu rješenje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.