PREDSJEDNIK NSRS

Stevandić za ruski medij tvrdi: Zapad spreman na sve da bi uklonio Milorada Dodika

Kolektivni Zapad želi bukvalno da slomi Srbe

Nenad Stevandić. Dejan Rakita / PIXSELL

S. S.

30.3.2024

Predsjednik Narodne skupštine RS Nenad Stevandić smatra da se približava kraj zapadnog svjetskog poretka i da multipolarni svijet pobjeđuje unipolarnu hegemoniju.

- Kolektivni Zapad želi bukvalno da slomi Srbe. Anglosaksonci i Nijemci vjeruju da smo ponovo odložili i osujetili njihov sljedeći plan "Barbarosa". Oni su svojim otporom upozoravali Rusiju i Kinu, sve one koji nastoje da stvore alternativu zapadnoj hegemoniji. Zapad je bijesan i izgubio je moralni kompas - rekao je Stevandić za Rusku gazetu.

Sve moguće metode

Stevandić, koji je i predsjednik US, kaže da je "Zapad spreman na sve da bi uklonio predsjednika RS Milorada Dodika i njegove saradnike sa političke scene, ističući da su isprobali sve moguće metode, ali da rezultat nije postignut."

- Smiješnim suđenjem i uticajem nelegalnog visokog predstavnika u BiH Kristijana Šmita na pravosuđe BiH situacija je dovedena na ivicu apsurda. Šmit je lično odobrio zakon bez saglasnosti parlamenta i naredio njegovo sprovođenje. Ako se to ne dogodi, prekršilac mora ići u zatvor. Ovo je kolaps. Ovako su odlučili da sklone predsjednika Dodika - rekao je Stevandić.

"Kristalna noć"

On tvrdi da bi odgovor iz RS "bio neočekivan za anglosaksonce – Zapad bi dobio milion Milorada Dodika."

- Neće moći da nas slome. Ali, anglosaksonci nam i dalje nanose štetu. Dodik i ja danas više ne možemo da koristimo bankovne račune čak ni u RS iako nema odgovarajuće sudske odluke. Ovo je manifestacija neoliberalnog nacizma - naveo je Stevandić.

On je ocijenio da je ovo potpuno identično "kristalnoj noći" kada su Јevrejima prvo razbijali izloge prodavnica, pa im je oduzeta imovina i na kraju su istrijebljeni u koncentracionim logorima.

- Nadam se da nećemo završiti ovako. Međutim, metode i principi rada Zapada protiv nas su potpuno identični - poručio je Stevandić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.