ČLANICA PREDSJEDNIŠTVA

Cvijanović ne može da preboli: Kako je američka crna lista promašila Mehmedovića

Prije 28 godina pisao da su sa njim posebno bliski mudžahedini - tvrdi Cvijanović

Fena

D. H.

30.3.2024

Članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović rekla je da je prosto nevjerovatno kako je američka crna lista promašila Šemsudina Mehmedovića, za kojeg je "Washington Post" prije 28 godina pisao da su sa njim posebno bliski mudžahedini, i otkud mu još bankovni račun.

- Da ne bih trošila riječi na Mehmedovićeve gluposti o predsjednicima /Republike Srpske Miloradu/ Dodiku i /Srbije Aleksandru/ Vučiću i `kiparizaciji` BiH jer zaista nisu vrijedne komentara, preporučujem da ukucate na "Googleu" `Šemsudin Mehmedović i Washington Post -  objavila je Cvijanovićeva na "Instagramu".

Cvijanović je istakla da je moguće naći veoma interesantan članak od 8. jula 1996. pod nazivom "Mudžahedini ostaju u Bosni " /Mujaheddin remaining in Bosnia/, te radi ilustracije izdvojila samo dio u kojem se govori da islamski borci u BiH djeluju kao neka vrsta paravojne straže SDA, a da izvori govore da su posebno bliski sa Šemsudinom Mehmedovićem - kojeg označavaju kao glavnog bosanskog policijskog zvaničnika i uticajnog tvrdolinijaša u stranci Alije Izetbegovića.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.