OTVORENO

Vasković: Otvaranje CMS-a u Sudu BiH će biti otvaranje Pandorine kutije, Izetbegović ruši Sud i Tužilaštvo BiH štiteći Novalića

Bit će još sankcija, očekujem da se na sljedećoj listi nađe Debevec

Slobodan Vasković. Face TV

S. S.

31.3.2024

Ugledni novinar Slobodan Vasković poručio je da je predsjednik RS Milorad Dodik "gotov i da će otići kao najtoksičnija osoba sa ovih prostora".

Upitan na ponašanje na Narodnoj skupštini RS, kada je Milorad Dodik predlagao da se otkaže glasanje za nekoliko dana kako bi se napravio dogovor da bi glasanje bilo jednoglasno, što je predsjednik NSRS Nenad Stevandić odbio, Vasković ističe:

- Stevandić se vratio iz Moskve, nafilovan je kao šanžer. Velesile ništa nisu htjele prepustiti slučaju. Da li će proglasiti Vašington ili Brisel teroristima preostaje da vidimo.

Upitan za odluku Ustavnog suda BiH, koji je na ponovno odlučivanje Sudu BiH vratio odluku o četvrtom delegatu SNSD-a, Vasković kaže da je SNSD do četvrtog delegata došao koruptivnim putem te tvrdi da su u to umiješani Ranko Debevec i Milan Tegeltija.

- Istraga će dokazati ovo što govorim. Postoje dva načina da se dokaže, prvi je kroz telefonske poruke koje su na forenzici, drugi je kroz CMS. Otvaranje CMS-a u Sudu BiH je otvaranje Pandorine kutije, mnogo je veće nego hapšenje Debeveca - rekao je.

Na pitanje da li bi se Dodik mogao okrenuti SDA ukoliko izgubi četvrtog delegata, Vasković govori da je bilo "dosta Elmedina, ali da je Bakir ostao Bakir.

- Da Dodik bude konstruktivan znači: Đesi Bakire, hoćemo li zajedno. Od toga nema ništa, Bakir radi isto što i Dodik. Ruši Sud i Tužilaštvo BiH, štiti Novalića - kazao je.

Vasković naglaša da tehničke izmjene Izbornog zakona nisu problem Dodiku, nego OHR, jer se probudio.

- Ubijeđen sam da SAD bez obzira na stav EU neće dozvoliti raspad BiH, niti poništavanje Dejtona. Bit će još sankcija, bit će sigurno. Očekujem da se na sljedećoj listi nađe Debevec. Priča se i o bankama…Gdje ima dima, ima i vatre. To je pred nama - naglasio je Vasković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.