KRIMINAL

Vasković razotkriva inspektora SIPA-e Šahinpašića

Ono što je potpuno nerazumno jeste činjenica da Šahinpašić i dalje ima pristup tajnim podacima, koji mu je poodavno morao biti ukinut, piše Vasković

Vasković: Ko štiti Šahinpašića. Facebook / Avaz

E. Ć.

21.1.2024

Poznati istraživački novinar Slobodan Vasković, koji je prvi otkrio sadržaj Sky aplikacije, sada se javno pita odakle jednom “poštenom” policajcu Vahidinu Šahinpašiću višemilionska imovina!?

Vahidin Šahinpašić Šaja, bivši Glavni inspektor SIPA, koji je sa te funkcije udaljen zbog veza sa organizovanim kriminalnim i narko grupama i dalje radi u toj Agenciji.

Ono što je potpuno nerazumno jeste činjenica da Šahinpašić i dalje ima pristup tajnim podacima, koji mu je poodavno morao biti ukinut, piše Vasković na svom blogu.

- Međutim, nisu ukinute, a pitanje je zašto se ponovo ne pokrenu bezbjednosne provjere Šahinpašića, ako ništa drugo zbog enormnog bogaćenja, bez vidljivih izvora prihoda.

Očito je da Šahinpašića još uvijek neko štiti, iako se iz nadležnih institucija najavljuje njegovo hapšenje.

Sasvim drugo pitanje je zbog čega već nije uhapšen, jer posjeduje ogroman broj nekretnina milionske vrijednosti koje nikako nije mogao steći na pošten način. Dapače.

Šta sve posjeduje Šahinpašić - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Šahinpašić Šaja bogat je, bukvalno, kao Patak Baja.

Posjeduje u Nahorevu dva stana od kojih svaki vrijedi po 300.000 KM. U istom naselju posjeduje i poslovni prostor čija je cijena 280.000 KM.

Na Bjelašnici posjeduje apartman koji je plaćen cca 300.000 KM.

Posljednja nekretnina koju je kupio je stan u elitnom sarajevskom naselju (Crni vrh), koji je platio 400.000 KM, iako svaki stan u tom objektu vrijedi milion maraka.

Šaja je, prema notarskom ugovoru, platio 400.000, što znači da je ostalih 600.000 KM iskeširao od “crnih para” kojih ima napretek. Stan je uknjižen na bliskog člana porodice.

Od vozila posjeduje Volvo xc 60, čija je cijena oko 70.000 KM; Volvo nije kupio, već ga je dobio na poklon - napisao je Vasković na svom blogu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.