ORGANIZACIJA MIBIH

Mladi 24. aprila organiziraju konferenciju u Sarajevu: Raspravljat će se o političkim, pravnim i ekonomskim pitanjima

Model Institucija Bosne i Hercegovine predstavlja inovativni projekt koji je osmišljen s ciljem simuliranja rada različitih institucija države

S jedne od konferencija. Avaz

8.4.2024

Članovi organizacije „Model institucija BiH“ (MIBiH) organiziraju konferenciju na kojoj će se raspravljati o aktuelnim političkim, pravnim i ekonomskim pitanjima. Konferencija će se održati u prostorijama Univerziteta SSST na Ilidži, ali i u Gimnaziji SSST na Bistriku od 24. do 28. aprila ove godine uz podršku SSST fakulteta i Gimnazije SSST kao studentski projekt.

Zanimljivo je da ovu konferenciju organiziraju mladi. Očekivani broj učesnika je oko 170 kroz 7 komiteta. MIBiH ima cilj potaknuti aktivno učestvovanje mladih u društvenim promjenama te ih inspirirati da preuzmu odgovornost za oblikovanje budućnosti svoje zemlje.

- Mi mladi učesnici se stavljamo u poziciju političara, da bismo mi sutra bili lideri kako u politici, tako i u državnim strukama jer MIBiH nije samo konferencija, to je debatni trening na najvišem nivou u ime velikog broja ljudi. Naša organizacije se sastavlja od 9 članova od 17 do 19 godina – naveli su iz MIBiH.

Model Institucija Bosne i Hercegovine predstavlja inovativni projekt koji je osmišljen s ciljem simuliranja rada različitih institucija države, poput parlamenta, vlade, sudstva i drugih relevantnih tijela.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.