LIDER HDZ-A

Čović: Moramo spriječiti blokadu Vijeća ministara

Čović se ponovo usprotivio intervencijama međunarodne zajednice i najavio da će sljedeće sedmice razgovarati s liderima stranaka vladajuće koalicije

Dragan Čović. N. Šaljić / Avaz

N. H.

9.4.2024

Dragan Ćović, predsjednik HDZ BiH, kazao je da očekuje da će se tokom susreta partnera državne koalicije uspjeti spriječiti eskalacija krize i blokada Vrijeća ministara, nakon najave vlasti RS o toj blokadi i intervencija međunarodne zajednice. 

Čović se ponovo usprotivio intervencijama međunarodne zajednice i najavio da će sljedeće sedmice razgovarati s liderima stranaka koji čine vladajuću koaliciju na državnom nivou. 

 - Moramo izvući ovu situaciju i izbjeći bilo kakvu potrebu dugoročne blokade u koju nas se evidentno želi uvući. Na nama je kao predstavnicima HDZ-a i Hrvatskog narodnog sabora da opet budemo poveznica na europskome putu, a nje nema bez funkcioniranja vlasti na svim razinama - rekao je Čović u izjavi novinarima.

Dodao je kako je moguće postići dogovor i spriječiti blokade.

- BiH ima svoju europsku budućnost i hrvatski narod, iako najmalobrojniji, ima odgovornost da predvodi ove procese i to će dalje raditi - rekao je Čović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.