"AVAZ" NA LICU MJESTA

Bajram-namaz klanjan u Trebinju

Mjesec ramazan, koji je iza nas, je u nama ostavio dubok trag ljubavi, sabura, dobročinstva, zajedništva jednih prema drugima i jednih sa drugima

Bajram u Trebinju. P. Mucović

P. Mucović

10.4.2024

U Osman-pašinoj džamiji u starom dijelu Trebinja jutros je klanjan bajram-namaz koji je predvodio glavni imam MIZ Trebinje, hafiz Sadik ef. Fazlagić, koji je govoreći o mjesecu ramazanu koji je prethodio Bajramu rekao, da je to mjesec koji je ostavio dubok trag u svim vjernicima.

- Mjesec ramazan, koji je iza nas, je u nama ostavio dubok trag ljubavi, sabura, dobročinstva, zajedništva jednih prema drugima i jednih sa drugima. U mjesecu ramazanu smo odgajali svoje duše i punili svoja srca imanom, vjerom u Uzvišenog Gospodara, željom da nam Milostivi podari ljubavi, zajedništvo i slogu - naveo je efendija Fazlagić. 

Dodao je da se u takvom ozračju dočekuje i Bajram.

- Radosni što smo iskoristili proteklih trideset dana Allahove neizmjerne milosti i dobrote prema svojim robovima i radosni da na ovaj veliki dan, svoju radost možemo podijeliti sa svojim porodicama, rodbinom, prijateljima, komšijama. Poseban osjećaj ispunjenosti duše i srca osjećamo danas na bajram- namazu u Osman-pašinoj džamiji u srcu Trebinju, na krajnjem jugu naše domovine, okupljeni zajedno sa svojim džematlijama, i obilježavajući ovaj, za muslimane, najveći blagdan - istakao je efendija Fazlagić.

- U svoje ime i u ime Medžlisa islamske zajednice Trebinje, svim muslimanima i muslimankama, a posebno Trebinjkama i Trebinjcima u domovini i dijaspori upućujem iskrene čestitke povodom ovog velikog dana sa riječima: "Bajram Šerif Mubarek Olsun", uz dovu Uzvišenom Allahu dž.š. da ih još mnogo dočekaju sa svojim najdražim, u zdravlju, rahatluku i imanu i zajedništvu - naveo je efendija Fazlagić.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.