RAZGOVARALI U MOSTARU

Oglasili se iz Vijeća ministara BiH o sastanku Krišto, Čovića i Vučića

Na sastanku je potvrđeno kako se radi o dvije prijateljske zemlje s dobrom institucionalnom suradnjom

Sa sastanka. VMBiH

S. S.

15.4.2024

Predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto i dopredsjedavajuća Doma naroda PS BiH Dragan Čović sa delegacijama razgovarali su danas, uoči 25. međunarodnog sajma privrede u Mostaru s predsjednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem o unapređenju bilateralnih odnosa, privrednoj saradnji kao i stanju u regiji, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Na sastanku je potvrđeno kako se radi o dvije prijateljske zemlje s dobrom institucionalnom suradnjom.

Predsjedavajuća Krišto je kazala da je raduje realizacija projekta o kojem je razgovarala s predsjednikom Vučićem prije tri mjeseca na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu. Dodala je da će povezivanje Beograda i Mostara doprinijeti ekonomskom i turističkom razvitku cijele Hercegovine.

Tokom susreta razgovarano je o trenutnoj političko-ekonomskoj situaciji u BiH i regiji.

Predsjedavajuća Krišto istakla je kako je Vijeće ministara BiH, putem politike kontinuiranog dijaloga, kompromisa i konsenzusa legitimnih predstavnika konstitutivnih naroda, napravilo historijski iskorak za Bosnu i Hercegovinu na evropskom putu, što je prepoznala i Evropska komisija dajući preporuku za otvaranje pregovora o pristupanja za našu zemlju, navodi se u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.