NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

U današnjem "Dnevnom avazu" čitajte: BiH ostaje bez radnika

Nakon 30 godina direktni letovi iz dva grada Mostar opet povezan s Beogradom

Naslovnica današnjeg "Dnevnog avaza". Avaz

Avaz.ba

16.4.2024

U današnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte: BiH ostaje bez radnika.

Agencija za rad i zapošljavanje BiH u prošloj godini posredovala je u zapošljavanju 13.490 osoba u Sloveniji i Njemačkoj. Riječ je o, pojašnjava stručni saradnik za informiranje Boris Pupić, 400 osoba sa srednjom medicinskom školom koje su posao dobile u njemačkim zdravstvenim ustanovama, te 13.090 radnika koji već rade u Sloveniji.

Nakon 30 godina direktni letovi iz dva grada Mostar opet povezan s Beogradom. Tim povodom na Aerodrom Mostar je sletio predsjednika Srbije Aleksandar Vučić kojeg su dočekali predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto i predsjednik HDZ-a Dragan Čović.

Zašto je važno poglavlje 23 i šta BiH mora poboljšati u pravosuđu. Poglavlje 23 ima četiri osnovna dijela, a to su reforma pravosuđa, borba protiv korupcije, osnovna prava i prava građana EU. Reforma pravosuđa obuhvata neophodnost da ono postane nezavisno, nepristrasno, efikasno, odgovorno i profesionalno.

Vojni analitičar Igor Tabak za „Avaz“ je kazao šta po njemu predstavlja napad Irana na Izrael. Jasno je rekao da je napad Irana obična predstava te je istakao kako je bilo jasno da Teheran mora odgovoriti kako bi sačuvao obraz, ali je sad pitanje hoće li Izrael uzvratiti.

Čitajte razgovor s herojem odbrane Goražda Ahmetom Sejdićem koji je samo za „Avaz“ otvorio dušu, a povod je Dan Armije Republike BiH. Sejdić je kazao: „Naša borba bila je kao suza čista“ te je istakao kako Dan Armije Republike BiH kod svih patriota donosi pomiješana osjećanja.

„Avaz” u posjedu optužnice protiv člana narkogrupe. Radovan Damjanović (37), državljanin BiH i Srbije, negirao je u Sudu BiH krivicu da je, kao član grupe Sake Bibića, državljanina BiH i Sjeverne Makedonije, učestvovao u međunarodnom prometu 200 kilograma skanka vrijednog 250.000 eura.

Još jedna estradna ličnost se razvodi ovoga puta je riječ o Dženanu Lončareviću. Dok pjevač šuti, njegova supruga Samira kaže da je Dženan izbacuje iz kuće te da je trenutno najveći problem podjela imovine.

Ulazimo u završnicu najelitnijeg košarkaškog takmičenja na planeti. Još jedna regularna sezona NBA lige privedena je kraju, a Bosna i Hercegovina će u plej-ofu najjače košarkaške lige imati dva predstavnika – Jusufa Nurkića i Luku Garzu.

Današnje printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku: https://avaz.pressreader.com/.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.