REAKCIJE

Sindikat BHRT-a: Uposlenici suočeni s poniženjem, hitno pronaći rješenje za raspodjelu RTV takse

Uposlenici BHRT-a nisu dobili naknadu za topli obrok za mart i april, od mizernih 7 KM po danu, a neizvjesno je kada i da li će primiti aprilsku plaću

Sindikat BHRT-a se oglasio. Fena

Alen Bajramovic

8.5.2024

Upravni odbor Samostalnog Sindikata radnika u BHRT-u podržava sve aktivnosti koje će ubrzati i dovesti do trajnog rješenja materijalno finansijske situacije BHRT-a i agonije u kojoj se nalaze uposlenici državnog Javnog servisa. 

Iz Sindikata je, u svjetlu aktuelnih problema u vezi s prekidom usluga RTV FBiH, saopćeno da je tokom višegodišnje borbe za poboljšanje radnih prava uposlenika upozoravano na mogućnost eskalacije situacije i s tim su upoznate sve vladajuće strukture i državne i federalne, i bivše i sadašnje, ali trajnog rješenja nema.

- Uposlenici državnog Javnog servisa su došli do zida. Gospodo, hitno je potrebno pronaći rješenje za raspodjelu RTV takse na nivou BiH u skladu sa Zakonom, s obzirom na to da se višemilionska sredstva namijenjena za naše plaće i naknade gomilaju na računima RTRS-a, FTV-a, sada i računu Elektroprivrede Bosne i Hercegovine.

Uposlenici BHRT-a nisu dobili naknadu za topli obrok za mart i april, od mizernih 7 KM po danu, a neizvjesno je kada ćemo i da li ćemo primiti aprilsku plaću. U ime 450 članova Samostalnog sindikata Javnog servisa BiH - BHRT-a, zahtijevamo hitno djelovanje sa konkretnim rješenjima, jer su uposlenici BHRT-a, bez ikakve krivice, suočeni s nepravedno niskom platom i poniženjem, kolateralna šteta trenutne situacije – saopćeno je SSR u BHRT-u, uz upozorenje da radnici neće i ne žele biti kolateralna šteta političkih i odluka poslovodstava. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.