NOVČANE KAZNE

Inspektori Porezne uprave FBiH zapečatili tri objekata u TK i izdali 28 prekršajnih naloga

Kontrolama su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost ugostiteljstva, trgovine, proizvodnje i prodaje pekarskih proizvoda

Porezna uprava FBiH. Fena

FENA

16.5.2024

Inspektori Porezne uprave FBiH - Kantonalnog poreznog ureda Tuzla u 36 inspekcijskih nadzora na području Tuzlanskog kantona, zbog utvrđenih nepravilnosti, zapečatili su tri objekata i izdali 28 prekršajnih naloga s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu 107.600 KM.

Jedan obveznik

Ispektori su otkrili jednog obveznika koji je obavljao djelatnost bez odobrenja nadležnog organa, četiri neprijavljena radnika, 10 obveznika koji nisu evidentirali promet putem fiskalnog uređaja i šest obveznika koji nisu predali finansijske izvještaje za 2023. Finansijsko-informatičkoj agenciji.

Kontrolama su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost ugostiteljstva, trgovine, proizvodnje i prodaje pekarskih proizvoda i ostale uslužne djelatnostima.

Područje Čelića

Kontrole su izvršene na području Čelića, Gračanice, Gradačca, Kladnja, Lukavca, Sapne, Srebrenika, Tuzle i Živinica, s ciljem provjere poštivanja Zakona o fiskalnim sistemima, zapošljavanja radnika na crno, provjere predaje finansijskih izvještaja i plaćanja doprinosa, saopćeno je iz Porezne uprave FBiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.