NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

U današnjem "Dnevnom avazu" čitajte: Ko krije epidemiju morbila?

Zašto Kanton Sarajevo krije tačne zbirne podatke o oboljelima od morbila

Naslovnica današnjeg "Dnevnog avaza". Avaz

Avaz.ba

30.5.2024

U današnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte o problemu koji je zabrinuo građane, dok vlast u Kantonu Sarajevo spava: Ko krije epidemiju morbila?

Zašto Kanton Sarajevo krije tačne zbirne podatke o oboljelima od morbila? Dok je jučer na području Brčkog proglašena epidemija morbila zbog 112 slučajeva, u Kantonu Sarajevo se ništa ne poduzima iako je zaprimljeno više od 3.000 prijava obolijevanja od ove zarazne bolesti.

Pročitajte ekskluzivni razgovor s novim sudijom Ustavnog suda BiH Marinom Vukojom. Vukoja vrlo otvoreno govori o svojoj karijeri, dugogodišnjem angažmanu i ko ga je najviše razočarao.

Predstavnički dom Parlamenta FBiH usvojio je izmjene Zakona o PIO, čime je provedena presuda Ustavnog suda FBiH iz 2022. godine, kojom je član 116. proglašen neustavnim. Pitali smo, kome su, usvajanjem izmjene Zakona, ugrožene penzije.

Divljanje na tržištu nekretnina ne prestaje: "Stan na dan“ napravio haos.

Donosimo šokantne detalje. Nakon pokušaja ubistva u školi u Briješću: Pedagogica odgurnula dječaka i oduzela mu nož.

Čitajte razgovor s legendarnom Šemsom Suljaković. Za "Avaz“, između ostalog, govori kako je tješila Draganu Mirković nakon razvoda.

Razgovarali smo i s fudbalskim reprezentativcem BiH Harisom Hajradinovićem koji iza sebe ima fantastičnu sezonu u turskoj Kasimpaši.

Današnje printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku: https://avaz.pressreader.com/.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.