IZ LUKAVCA

Osumnjičeni u Sky predmetu predat Tužilaštvu BiH: U BiH unio najmanje 1,5 miliona narkonovca, koji je kasnije prao

Nakon ispitivanja osumnjičenog, postupajući tužilac donijet će odluku o prijedlogu pritvora i daljim istražnim aktivnostima u predmetu

Akcija SIPA-e. Facebook

S. S.

4.6.2024

Nakon lišenja slobode i pretresa koji su provedeni na više lokacija na području Lukavca i Tuzle, policijski djelatnici SIPA, predali su Tužiteljstvu BiH, osumnjičenog sa područja Lukavca, rođenog 1977. godine.

Ovaj osumnjičeni pod istragom je Tužiteljstva BiH u okviru predmeta sa dokazima iz Sky i Anom aplikacija i sumnjiči se da je u okviru organizirane kriminalne grupe, bio zadužen za unos na područje BiH, gotovog novca koji potiče iz kriminalnih aktivnosti i neovlaštenog prometa opojnim drogama.

Prikupljeni su dokazi koji ukazuju da je ovaj osumnjičeni ilegalno unio najmanje 1,5 miliona eura, iz zemalja zapadne Evrope na područje Bosne i Hercegovine, a koji novac je dalje ulagan u privrednom poslovanju u pravnim osobama, odnosno preduzećima čiji su vlasnici drugi pripadnici organizirane grupe.

Lišenje slobode i pretresi nastavak su ranijih aktivnosti u predmetu “Plaza”.

Nakon ispitivanja osumnjičenog, postupajući tužilac donijet će odluku o prijedlogu pritvora i daljim istražnim aktivnostima u predmetu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.