BRIGA O KORISNICIMA

ZZOKS svojim osiguranicima pokriva troškove hitnog medicinskog zbrinjavanja u inostranstvu

Kako je istakao Kosovac, za ostvarivanje prava na putno osiguranje građani trebaju podnijeti zahtjev u poslovnicama ZZOKS

Bezbrižan i siguran odmor. ZZOKS

D. R.

4.6.2024

S obzirom na predstojeće godišnje odmore, Zavod zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo (ZZOKS) podsjetio je svoje osiguranike na prava u slučaja hitnog medicinskog zbrinjavanja u inostranstvu.

- Osiguranici mogu biti sigurni da ćemo pokriti sve troškove hitnog medicinskog zbrinjavanja. Naše usluge su dostupne i prilagođene kako bismo osigurali najbolju moguću brigu za naše korisnike, čak i kada su van granica Bosne i Hercegovine - rekao je direktor Zavoda Muamer Kosovac.

Kako je istakao Kosovac, za ostvarivanje prava na putno osiguranje građani trebaju podnijeti zahtjev u poslovnicama ZZOKS.

- Uz zahtjev je potrebno priložiti potvrdu o ocjeni zdravstvenog stanja iz medicinske ustanove u kojoj se vodi zdravstveni karton, kao i dopunsku medicinsku dokumentaciju u slučaju hroničnih oboljenja. Pravo na putno osiguranje može se ostvariti do 30 dana u kalendarskoj godini - kazao je Kosovac.

Zemlje sa kojima ZZOKS ima sporazum o hitnom medicinskom zbrinjavanju su: Hrvatska, Srbija, Crna Gora, Slovenija, Njemačka, Austrija, Turska, Italija, Makedonija, Nizozemska, Belgija, Mađarska, Luksemburg i Češka Republika.

- Savjetujemo svim našim osiguranicima da pravovremeno podnesu zahtjeve za putno osiguranje kako bi bili sigurni da su pokriveni u slučaju hitnih medicinskih potreba. Naš cilj je da vam omogućimo bezbrižan i siguran odmor - dodao je Kosovac, saopćeno je iz ZZOKS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.