PREDSJEDNIK NIP-A

Konaković o nabavci helikoptera: Ne treba se osvrtati na podmetanja SDFA

Koliko je samo bilo otpora, podmetanja i laži o ovoj nabavci

Elmedin Konaković. Fena

S. S.

5.6.2024

Predsjednik Naroda i Pravde i ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković pohvalio je nabavku helikoptera od strane Kantona Sarajevo.

- Važan za operativne zadatke MUP-a KS, a po potrebi i drugih agencija. Naši građani neće ovisiti o dobroj volji ili političkim odlukama drugih kada im zatreba hitni medicinski transport, evakuacija, pomoć u stanju poplava, odrona, požara, zemljotresa ili bilo kakvoj drugoj nepredviđenoj situaciji.

Koliko je samo bilo otpora, podmetanja i laži o ovoj nabavci. Riješena je i dilema o realnoj cijeni pa smo došli do podatka da smo platili manje nego susjedne zemlje i da je sve naravno zakonito i transparentno.

“Što se Evrope tiče, prva ga je nabavila susjedna Hrvatska, u julu 2022. godine po cijeni 36.294.975 eura sa PDV-om za dva helikoptera (oko 70.986.800 KM). MUP Kantona Sarajevo nabavlja jedan helikopter po cijeni od 30.340.000 KM (bez PDV-a)”

Ovo je primjer kako se ne treba osvrtati na hejtere, na podmetanja SDFA destruktivne opozicije i sve druge koji opstruiraju donošenje odluka. Ovako će završiti i sva druga podmetanja, sve druge laži i destrukcije ako budemo hrabra i odgovorna vlast - naveo je Konaković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.