RIJEČ STRUČNJAKA

Denis Hadžović za "Avaz": Građani osjećaju strah!

Policija i pravosuđe bave se posljedicama, što nije način da se izborimo sa novim izazovima koji prebrzo stižu u naše živote

Hadžović: Loša situacija. Avaz / Anadolija

Alen Bajramovic

12.6.2024

Društvene vrijednosti su urušene, pa pojedinci nastoje istjerati pravdu na način koji nije primjeren nijednom društvu, kaže za "Avaz“ Denis Hadžović, direktor Centra za sigurnosne studije komentirajući narušenu sigurnosnu situaciju u KS.

Dodaje da, uprkos pozitivnim statističkim podacima koje iznose policijski organi, građani osjećaju uznemirenost i strah.

- Percepcija građana je da se ne osjećaju sigurno i to je ono što se mora uzeti u obzir. Jednostavno se nakupilo svega, jer je u poratnom periodu naše društvo zapušteno.

Policija i pravosuđe bave se posljedicama, što nije način da se izborimo sa novim izazovima koji prebrzo stižu u naše živote. Policija treba djelovati više preventivno, ali uz angažman ostalih struktura društva.

Obitelj, obrazovanje, socijalni rad, inspekcije, zdravstvo, pa i mi građani, sve su to institucije koje trebaju tretirati uzroke – ističe Hadžović za "Avaz".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.