STIŽU PAKLENE VRUĆINE

U BiH kiša praćena grmljavinom, a za vikend slijedi veliki zaokret

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima

Anadolija

N. H.

prije 6 dana

U Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Lokalno uz obilniju kišu moguća je i pojava grada. Vjetar slab, na području Hercegovine i jugozapadne Bosne južnog i jugozapadnog smjera. U većem dijelu Bosne vjetar zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 16, na jugu zemlje do 18, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24, na jugu zemlje do 27 stepeni.

U Sarajevun pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Jutarnja temperatura oko 12, a najviša dnevna temperatura zraka oko 23 stepena.

Trodnevna prognoza

U petak 14.06.2024. u jutarnjim satima lokalni pljuskovi su mogući na području Hercegovine, centralne, istočne i sjeveroistočne Bosne. Zatim se očekuje postepeno smanjenje oblačnosti. Vjetar slab zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14, na jugu zemlje do 17, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25, na jugu zemlje do 27 stepeni.

U subotu 15.06.2024., u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana, postupni porast oblačnosti. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13, na jugu zemlje do 16, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 28 stepeni.

U nedjelju 16.06.2024., malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Tokom dana, ponegdje u Bosni moguć je i kratkotrajni pljusak. Jutarnja temperatura zraka većinom između 16 i 22, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 32 stepeni.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološka prognoza relativno je nepovoljna. Nestabilne vremenske prilike, praćene padavinama, loše će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate. Moguće su reakcije na promjenu u vidu reumatskih bolova, nervoze i glavobolje. Tokom jutra poželjno je prikladnije se odjenuti jer će osjet hladnoće biti izraženiji usljed nešto nižih temperatura i većeg sadržaja vlage u zraku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.