VREMENSKA PROGNOZA

U BiH pretežno kišovito, evo šta nas očekuje u narednim danima

U Sarajevu djelomično vedro, povremeno sa pljuskovima

Avaz

N. H.

prije 6 dana

U Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom uglavnom prije podne. U drugom dijelu dana lokalni pljuskovi su najizgledniji u centralnim i istočnim područjima Bosne. 

Nova kiša i pljuskovi širom zemlje se očekuju tokom noći na četvrtak. Vjetar slab, na području Hercegovine i jugozapadne Bosne južnog i jugozapadnog smjera. U većem dijelu Bosne vjetar zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16 stepeni, na jugu zemlje do 19 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24, na jugu zemlje do 28 stepeni.

U Sarajevu djelomično vedro, povremeno sa pljuskovima. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 15. Najviša dnevna temperatura zraka oko 24 stepena.

Trodnevna prognoza

U četvrtak 13.6.2024. u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab, na području Hercegovine i jugozapadne Bosne južnog i jugozapadnog smjera. U većem dijelu Bosne vjetar zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje do 18. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 23, na jugu zemlje do 26 stepeni.

U petak 14.6.2024. u jutarnjim satima lokalni pljuskovi su mogući na području Hercegovine, centralne, istočne i sjeveroistočne Bosne. Zatim se očekuje postepeno smanjenje oblačnosti. Vjetar slab zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14, na jugu zemlje do 17. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25, na jugu zemlje do 27 stepeni.

U subotu 15.6.2024. u Bosni i Hercegovini se prognozira sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13, na jugu zemlje do 16. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 28 stepeni.

Biometeorološka prognoza


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.