VREMENSKA PROGNOZA

BiH slijedi pad temperatura, evo kakvo nas vrijeme očekuje do petka

U Sarajevu većinom umjerena naoblaka

Sunce nas ne napušta. Avaz

N. H.

10.6.2024

U Bosni i Hercegovini promjenljivo oblačno vrijeme sa prolaznom slabom kišom ili lokalnim pljuskom praćenim grmljavinom. Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, južnog i jugozapadnog smjera. U poslijepodnevnim satima vjetar će oslabiti. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 16 i 21 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 32 stepeni.

U Sarajevu većinom umjerena naoblaka. Prije podne prolazno može pasti malo kiše. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 18, a najviša dnevna temperatura zraka oko 29 stepeni.

Trodnevna prognoza

U utorak 11.6.2024. u Bosni i Hercegovini djelomično vedro i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Jači pljuskovi se očekuju u Bosni uz lokalnu pojavu grada. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog i jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17, na jugu zemlje do 20 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 28 stepeni.

U srijedu 12.6.2024. u Bosni i Hercegovini djelomično vedro i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab većinom južnog i jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 16, na jugu zemlje do 20 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 26, na jugu zemlje do 29 stepeni.

U četvrtak 13.6.2024. u Bosni i Hercegovini djelomično vedro i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog i jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 16, na jugu zemlje do 20 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 26 stepeni.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološke prilike relativno su povoljne. Povećana naoblaka i povremene padavine, uz visoke temperature, lošije će djelovati na većinu populacije, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata će se pojačati tokom poslijepodneva. Poželjno je umanjiti aktivnosti, a učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju. Sa noćnim satima malo ugodnije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.