INFORMACIJA ZA VOZAČE

Velike gužve na izlazu iz BiH, na ovim graničnim prijelazima se čeka najduže

Na ostalim graničnim prijelazima promet putničkih vozila protiče uz zadržavanja do 30 minuta

Gužve na graničnim prijelazima. Screenshot

E. Ć.

17.6.2024

Na graničnim prijelazima Izačić, Velika Kladuša, Bosanska Gradiška, Gradina i Deleuša duge su kolone putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. 

Na ostalim graničnim prijelazima promet putničkih vozila protiče uz zadržavanja do 30 minuta.

- Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

Povoljni vremenski uslovi pogoduju nesmetanom saobraćanju na većini puteva u Bosni i Hercegovini. Frekvencija vozila je pojačana.

Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila. Vozače teretnih vozila molimo da, kada iza sebe primjete dugu kolonu putničkih vozila, nakratko se isključe iz saobraćaja kako bi se izbjegla rizina preticanja. Molimo i ostale učesnike u saobraćaju (posebno motocikliste) da budu oprezni i da poštuju sve saobraćajne propise.

Zbog radova na sanaciji škarpi i nestabilnih kosina obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka. Vozila se preusmjeravaju na put preko Jezera i Mrkonjić Grada prema Crnoj Rijeci.

Sanacioni radovi aktuelni su i na magistralnim putevima: Hadžići-tunel Ivan, Lašva-Kaonik, Lukavac-Šićki Brod, Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje, Jablanica-Prozor, Kladanj-Vlasenica (Gojsalići), Jelah-Doboj (Karuše), Dobro Polje-Miljevina, Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići, kao i na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

Zbog Kurban Bajrama, večeras do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine - saopćeno je iz BIHAMK-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.