ZA ŠKOLSKU 2024/2025.

Ministarstvo odbrane BiH raspisalo konkurs za školovanje kadeta na Vojnim akademijama u Grčkoj

Kandidati prijavlјeni na Javni konkurs proći će test fizičke spremnosti, psiho test, test opšteg znanja, test poznavanja engleskog jezika i intervju

Ministarstvo odbrane BiH. Fena

FENA

20.6.2024

Ministarstvo odbrane BiH objavilo je danas Javni konkurs za školovanje šest kadeta na Vojnim akademijama Oružanih snaga Republike Grčke, za školsku 2024/2025. godinu i ostaje otvoren petnaest dana od dana objavlјivanja.

Konkurs je objavljen za prijem kadeta : Vojna akademija kopnene vojske - dva kadeta, Vazduhoplovna vojna akademija - jedan kadet, Vojna akademija za oficire službi - dva kadeta (1 smjer medicina i 1 smjer ekonomija) i Vojna akademija za oficire sanitetske službe - jedan kadet.

Pored opštih uslova za prijavu na Vojne akademije kandidati moraju ispunjavati i posebne uslove a to su: završena srednja škola IV stepen (da je nastavnim planom i programom predmet matematika bio zastupljen najmanje dvije godine u toku srednjeg obrazovanja), te da su postigli ukupan uspjeh tokom školovanja najmanje – dobar, da nisu mlađi od 18 i stariji od 21 godine za Vojnu akademiju Kopnene Vojske, Vazduhoplovnu vojnu akademiju, Vojnu akademiju za oficire službi – smjer ekonomija i Vojnu akademiju za oficire sanitetske službe, odnosno stariji od 20 godina za Vojnu akademiju za oficire službe – smjer medicina, na dan 1.oktobra . Kandidati za Vazduhoplovnu vojnu akademiju - smjer pilot ne smiju imati visinu veću od 1,90 m i visinu trupa veću od 1 m. Vid i sluh kandidata moraju biti odlični.

Kandidati prijavlјeni na Javni konkurs proći će test fizičke spremnosti, psiho test, test opšteg znanja, test poznavanja engleskog jezika i intervju, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.