POTPISANI UGOVORI

Podrška Vlade FBiH Sabornoj crkvi u Sarajevu

Ukupna vrijednost potpisanih ugovora iznosi preko 350 hiljada KM, što je najveći pojedinačni iznos podrške za jednu instituciju SPC u BiH

Mijatović tokom posjete Sabornoj crkvi u Sarajevu - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
E. Ć.

prije 5 dana

Federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta i zamjenik premijera FBiH Vojin Mijatović je s ministrom Nerinom Dizdarom tokom posjete Sabornoj crkvi u Sarajevu potpisao ugovore o podršci za sanaciju i izgradnju infrastrukture za potrebe crkve.

- Vlada Federacije Bosne i Hercegovine osigurala je sredstva za realizaciju danas potpisanih ugovora. Ova sredstva će omogućiti neophodne radove na sanaciji i unaprjeđenju infrastrukture Sabornog hrama, čime će se doprinijeti očuvanju vjerskog naslijeđa i podršci pravoslavcima u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Ukupna vrijednost potpisanih ugovora iznosi preko 350 hiljada KM, što je najveći pojedinačni iznos podrške za jednu instituciju SPC u BiH.

Sa starješinom hrama jerejem Nemanjom Đureinovićem razgovarali smo o stanju vjerskog života pravoslavaca u Sarajevu i potrebama ove zajednice.

Bosna i Hercegovina je naša zajednička zemlja, spoj svih vjerosipovesti i kultura je naša najveća vrijednost. Idemo dalje, skupa graditi našu Bosnu i Hercegovinu - poručio je Mijatović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.