NA DANAŠNJOJ SJEDNICI

Milan Mioković je novi direktor Doma zdravlja KS

Za generalnog direktora JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo izabran je mr.sci.prim.dr. Milan Mioković, spec. porodične/obiteljske medicine

Milan Mioković. Al Jazeera

El. T.

prije 4 dana

Na sjednici Upravnog odbora JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo donesena je Odluka o izboru generalnog direktora JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo.

Nakon što Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo u skladu sa zakonskim odredbama da saglasnost na predmetnu odluku, Upravni odbor JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo će donijeti Odluku o imenovanju generalnog direktora JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo.

Za generalnog direktora JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo izabran je mr.sci.prim.dr. Milan Mioković, spec. porodične/obiteljske medicine. Dr. Milan Mioković rođen je 17.07.1964. godine u Sarajevu. Osnovno, srednje i akademsko obrazovanje je stekao u Sarajevu.

Diplomirao je na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu 1990.godine. Radni odnos u JU Dom zdravlja “Omer Maslić” zasnovao je 1992.godine.

Tokom rata u BiH, radio je kao doktor medicine u Armiji Bosne i Hercegovine. Specijalizaciju iz porodične/obiteljske medicine dobio je u septembru 1999. godine, te je istu završio u predviđenom roku u septembru 2002.godine.

Magistarski rad je uspješno odbranio na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, te je stekao zvanje magistar medicinskih nauka. Edukaciju iz zdravstvenog menadžmenta, napredni nivo SHCE-3 je završio 2018. godine.

Za potpredsjednika Ljekarske komore Kantona Sarajevo izabran je 2014.godine. Od 18.08.2011. godine obavljao je funkciju generalnog direktora JUDZKS i ostao na toj funkciji do 17.04.2013.godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.