BIZNIS

„Nova banka“ svečano otvorila filijalu Sarajevo

U cilju širenja poslovne mreže

Mi. K.

7.10.2014

U cilju širenja poslovne mreže „Nova banka“ danas je u ulici Maršala Tita 2 svečano otvorila centralnu lokaciju Filijale Sarajevo.

Građani i pravna lica, u više od 200 m2 moderno uređenog prostora, mogu da koriste usluge unutrašnjeg i inostranog platnog prometa te postati korisnici kredita, štednje i depozita, platnih kartica, kao i ostalih usluga koje pruža ova banka.

- Imamo u planu da zadržati lidersku poziciju šireći svoju mrežu poslovnica, te adekvatnim odgovorima na zahtjeve tržišta kroz kreiranje usluga u skladu sa potrebama klijenata. Time je postignut svakodnevni rast broja klijenata koji nam ukazuju povjerenje koristeći kako tradicionalne bankarske usluge, tako i nove proizvode koji su u skladu sa standardima savremenog bankarstva – kazala je Dragana Tatić, portparol ove banke.

Banka u Sarajevu trenutno ima pet poslovnica i to novootvorenu centralu Filijale na Marijinom Dvoru,  te ekspoziture Strossmayerovoj ulici, na Grbavici, Ilidži i Koševu. U narednoj godini u planu je otvaranje još dvije poslovnice.

- Posljednjih nekoliko godina bilježimo izrazit rast u svim segmentima, što je rezultovalo visokim nivoom profitabilnosti. Od osnivanja banke, 1999. godine,  pa do danas, prepoznata je kao dobar poslodavac, te ima preko 600 zaposlenih – kazala je Tatić.

Radno vrijeme filijale je od osam do 18 sati radnim danima, a od osam do 13 sati subotom.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.